BMW i8

Her går BMWs luksushybrid opp i røyk

- Jeg har aldri opplevd noe liknende. Det var bare restene igjen, sier vitne.

BILBRANN: Luksushybriden BMW i8 brant fullstendig opp da den plutselig tok fyr på riksvei 9 ved Kristiansand. Video: Anders Martinsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Framtidas sportsbil. Slik beskriver BMW luksushybriden i8 på sine nettsider. Med en startpris på 1,4 millioner kroner er det kun solgt drøyt 100 eksemplarer i Norge til nå.

Men for én av bilene er det lite igjen av framtida etter en hendelse på riksvei 9 utenfor Kristiansand mandag.

Inferno på ett minutt

Fotograf Anders Martinsen ble oppmerksom på sportsbilen som sto på en bakketopp da han selv var på vei fra Evje til Kristiansand. Han stoppet for å spørre om føreren hadde behov for hjelp, men skjønte raskt at det var lite han kunne bidra med.

- Jeg så det kom litt røyk fra bilen, så jeg stoppet opp for å se om føreren trengte assistanse. Først spurte jeg om han hadde ringt brannvesenet, men det hadde han ikke. Det var omtrent det eneste jeg rakk før røyken begynte å velte opp fra bilen, sier Martinsen til Dagbladet.

Ifølge fotografen tok det ikke mer enn ett minutt fra han stoppet til hele BMWen var overtent.

Bare restene igjen

Martinsen forteller at han kastet seg på telefonen og fikk ringt brannvesenet. Men i løpet av minuttene som gikk før brannmannskapene kom til stedet, var bilen allerede nærmest gått opp i røyk.

- Jeg har aldri opplevd noe liknende. Om det var batteriet eller noe annet som gjorde at det gikk så fort, vet jeg ikke. Men det var bare restene igjen da brannen var slukket, selv om de kom raskt til stedet, forteller Martinsen.

Selv var det lite han kunne bidra med i kampen mot flammene.

- Det var bare å komme seg unna. Jeg tenkte bare er det mulig, da jeg så hvor fort flammene tok overhånd, sier han.

Trolig den første brannen

Kommunikasjonsdirektør hos BMW Group Norge, Marius Tegneby, har nylig fått høre om bilbrannen da Dagbladet tar kontakt mandag kveld.

Foreløpig vil han ikke spekulere i hva som er årsaken til brannen.

- Det er for tidlig å si noe om. Men vi kommer til å varsle inn dette til både teknisk avdeling og fabrikken. Det er så vidt jeg kjenner til den første brannen vi har hatt på en i8 i Norge, sier kommunikasjonsdirektøren.

Ifølge Tegneby er BMWs forhandler i Kristiansand allerede varslet om episoden. Han vil også følge opp saken, men er først og fremst glad for at alt gikk bra med føreren.

- Jeg har skjønt at han kom fra hendelsen uten skade. Det er vi selvsagt veldig glade for å høre, sier Tegneby.