Her går bryllupsferden

Bare vel en måned etter bryllupet legger kronprinsparet ut på sin første lange reise i Norge. Både Oppland, Sør-Trøndelag og Møre og Romsdal får besøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Veldig hyggelig, sier ordfører Gunnar Lysholm om at Orkdal kommune er blant stedene de kongelige vil besøke.

- Jeg må være ærlig og si at besøket har stor PR-verdi, men det gir oss også en fin mulighet til å vise de kongelige hva vi holder på med i Distrikts-Norge, mener Lysholm.

Det har lenge vært kjent at kronprins Haakon og Mette-Marit ønsker å reise rundt i landet og møte sine landsmenn.

Lillehammer

Lørdag 29. september, reiser de nygifte med NSBs kongevogn til Lillehammer. De reiser videre til Gudbrandsdalen med stopp underveis.

Søndag 30. september får trøndelagskommunene Rennebu, Meldal og Orkdal besøk, og dagen etter går turen til Hemne kommune i Sør-Trøndelag og Aure kommune i Møre og Romsdal.

Tirsdag 2. oktober kommer kronprinsparet til kommunene Halsa, Rindal og Surnadal, før turen dagen etter avsluttes med besøk i Sunndal og Oppdal.

Om bakgrunnen for valg av reisemål sier informasjonsrådgiver Sven Gj. Gjeruldsen ved Slottet at man har fått invitasjoner fra ordførerne og ut fra disse valgt å legge første reise til denne delen av landet.

Det er klart at kronprinsparet seinere vil besøke resten av landet, men Slottet ønsker ikke å si noe om dette nå. - Når det gjelder andre offisielle besøk eller reiser, så vil vi komme tilbake til det, sier Gjeruldsen.

Programmet for hva kronprinsparet skal se og gjøre, er ikke klart, men Dagbladet vet at de enkelte kommuner har sendt Slottet forslag.

Her er noen av forslagene de utvalgte kommunene har kommet med:

  • Konsert med lokale musikkrefter i Gammelgruva i Orkdal.
  • Kronprinsesse Mette-Marit åpner Orkdals første friluftsbarnehage på Wormstad.
  • Omvisning på Norsk Lakseavl i Hemne.
  • Møte med skilegendene Berit og Ove Aunli.
  • Smaking av Europas reineste vann på Kårvatn turiststasjon i Trollheimen.
  • Besøk på Det-nytter-festivalen, hvor rusproblematikk står i sentrum, på Lillehammer.
TAR TOG: Kronprinsparet benytter seg av to til bryllupsferden.