Her går de til angrep på avisredaksjonen

Væpna gruppe gikk til angrep og satte fyr på redaksjonsbygget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Denne overvåkningsvideoen har gått verden rundt i dag. Den viser et kaldblodig angrep på en mexikansk avisredaksjon i byen Cordoba ved Mexicogulfen.

Hele angrepet ble fanget på overvåkningsbildene, og de viser hvordan den væpnede gjengen stormer bygget før de bruker bensin til å stikke det i ild.

Det skal ha vært rundt 20 ansatte i bygget da det ble angrepet, men ingen omkom. En person skal ha pådratt seg lettere skader.

Mer enn ti gjerningsmenn skal ha deltatt i angrepet som skjedde ved midnatt en dag i november i fjor. Overvåkningsbildene viser det brutale angrepet i sin helhet.

Politiet tok beslag i videoen kort tid etter angrepet og har holdt den hemmelig siden da. Nylig ble den imidlertid lekket tilbake til avisredaksjonen som ble angrepet, og de ansatte i avisen har seinere sørget for å gjøre den offentlig tilgjengelig.

Etterforskningen av angrepet har nemlig tatt svært lang tid, og journalistene som la ut videoen håper det kan bidra til at søkelyset igjen rettes mot angrepet.

Gjerningspersonene er fortsatt på frifot, og avisledelsen kritiserer politiets etterforskning. De krever at delstatsadvokaten Amadeo Flores går av på grunn av den slette etterforskningen.

Motivet for angrepet er ikke kjent, men avisen som ble angrepet er kjent for å ha trykket en rekke artikler med sterk kritikk mot de lokale myndighetene.

Delstaten har de siste åra opplevd kraftig økning i voldskriminaliteten. Rivaliserende narkotikakarteller har brakt narkotikakrigen med seg til området.

 I BRANN:  Slik så det ut etter angrepet på avisen Den gode tone etter at en gjeng gjerningsmenn stormet bygget og satte fyr på det. Foto:  REUTERS/Stringer
I BRANN: Slik så det ut etter angrepet på avisen Den gode tone etter at en gjeng gjerningsmenn stormet bygget og satte fyr på det. Foto: REUTERS/Stringer Vis mer