Her går de til «twerke»-angrep

Nå er en av kvinnene arrestert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i USA etterlyste to kvinner for seksuelt overgrep, etter at de «twerket» mot og befølte en mann på en bensinstasjon i Washington DC. Nå er en av kvinnene arrestert. 

Politiet gikk tidligere denne uka ut med videoen, som ble fanget opp av et overvåkningskamera på bensinstasjonen 7. oktober i år, i et forsøk på å identifisere de to kvinnene. 

Ba kvinnene gi seg Videoen viser at en av kvinnene «twerker» inntil mannen, mens han snakker i telefonen. Like etter følger den andre kvinnen opp med å beføle mannen, som forsøker å vri seg unna - til lite hell.

Offeret for «twerke»-angrepet har ifølge Fox News uttalt at han skulle betale for bensin, da kvinnene kastet seg over han. Mannen, som ønsker å være anonym, skal ha bedt kvinnene om å gi seg, før han også ba en av de ansatte om å hjelpe til. 

- Trodde de var transvestitter Ifølge Fox 5 DC skal kvinnene så ha fulgt etter mannen, helt til han kontaktet politiet. 

- Man vet ikke hvem disse menneskene er. Jeg fryktet for min sikkerhet. Jeg todde de var transvestitter, eller kvinner, eller menn kledd ut som kvinner, sier mannen til Fox 5 DC.

Offeret forteller at det sto flere menn utenfor bensinstasjonen da han gikk ut. Ifølge Fox 5 fryktet han at en av dem jobbet sammen med kvinnene. 

- Da jeg skjønte at de var kvinner, tenkte jeg at de kanskje hadde en hallik som ventet utenfor. Han kunne hatt en pistol han ville brukt til å skyte meg. Jeg hadde ikke noe ønske om å bli skutt den dagen, sier mannen videre.

- Respektløst Lokal-TV-kanalen WUSA-9 News viste video av hendelsen til kunder ved bensinstasjonen. Flere reagerte sterkt på det de fikk se.

- Jeg synes det er respektløst. Det er respektløst av en kvinne å oppføre seg sånn. Om det hadde vært en mann som gjorde noe slikt, så ville vi rast mot ham, sier en kvinne til kanalen.

Politiet utlovet en dusør på 1000 dollar, til den eller de som kunne komme med informasjon som ledet til en arrestasjon. Sent tirsdag kveld bekreftet politiet at de hadde pågrepet en 22 år gammel kvinne, som skal være én av de to i videoen.

«Seksuelt provoserende» Ifølge Oxford Dictionary Online, beskrives twerking som «Å danse til populærmusikk på en seksuelt provoserende måte, hvor man bruker mye hoftebevegelser og har en lav, huk holdning.»

- «Twerk» er et begrep som har eksplodert siden Miley Cyrus hadde sin MTV-opptreden, og la ut en video av seg selv hvor hun «twerket» etter en fotoshoot. Men selve begrepet har eksistert i lang tid, og for oss som er i dansemiljøet er det ikke stort annet enn en god gammel bootyshaking, men har nok en litt mer seksuell tilnærming enn det vi bruker i våre danseklasser, har Kimyhe Kristine Iversen, gründer av Oslo Streetdance Studiotidligere fortalt til Dagbladet.