Her går demonstrantene løs på politiet i Aten

Kastet stein, politiet svarte med tåregass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ATEN/OSLO (Dagbladet): Det brøt i kveld ut opptøyer i Aten, i forbindelse med søndagens avstemning om regjeringens eventuelle gjeldsavtale med EU.

Etter hva Dagbladet forstår, var det ei gruppe anarkister som angrep politiet ved å kaste steiner og andre gjenstander mot tjenestemennene i opprørsuniform. De svarte med å skyte et titall tåregassgranater på demonstrantene, som ropte nei-slagord.

Opptøyene fant sted i nærheten av Syntagmaplassen i sentrum av storbyen, men munnet etter hva Dagbladet kan se, bare ut i én arrestasjon. Demonstrasjonen oppløste seg etter hvert av seg selv.

PÅGREPET: En pågrepet demonstrant på bakken etter opptøyene. Foto: Harald S. Klungtveit / Dagbladet
PÅGREPET: En pågrepet demonstrant på bakken etter opptøyene. Foto: Harald S. Klungtveit / Dagbladet Vis mer

Også andre steder i Aten har det vært opptøyer i dag. I nabolaget Vyronas plyndret ungdommer et supermarked, etter først å ha strødd rundt seg med flyere som går imot måteholdpolitikken EU ønsker, melder nettavisa Kathimerini.

Statsminister Alexis Tsipras ventes å holde en tale på Syntagmaplassen seinere i kveld; han har allerede oppfordret velgerne til å si nei i folkeavstemningen. Ja-sida holder et eget arrangement på gamle Olympiastadion, melder NTB.

Det er svært jevnt mellom nei- og ja-sida. I en meningsmåling gjennomført for avisa Avgi, som er tro mot regjeringspartiet Syriza, har de to sidene henholdsvis 43 og 42,5 prosent av stemmene. 9 prosent har ikke bestemt seg, skriver Kathimerini.

IMOT AVTALEN: Demonstrantene er imot en gjeldsavtale mellom EU. Søndag holdes folkeavstemning om avtalen. Foto: Harald S. Klungtveit / Dagbladet
IMOT AVTALEN: Demonstrantene er imot en gjeldsavtale mellom EU. Søndag holdes folkeavstemning om avtalen. Foto: Harald S. Klungtveit / Dagbladet Vis mer