Her går den «kontrollerte» sprengningen veldig galt

Store steiner haglet over bebyggelsen i Odda i dag.

DRAMATISK: Kommunen og eksperter fra Norges geotekniske institutt hadde beregnet sikkerhetssoner foran sprengningen som langt fra var tilstrekkelige. Foto: Steinunn Torsteinsdottir / Hardanger Folkeblad
DRAMATISK: Kommunen og eksperter fra Norges geotekniske institutt hadde beregnet sikkerhetssoner foran sprengningen som langt fra var tilstrekkelige. Foto: Steinunn Torsteinsdottir / Hardanger Folkeblad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det gikk langt fra som planlagt da Odda kommune i samarbeid med Norges geotekniske institutt (NGI) i ettermiddag skulle sprenge bort steinmasser for å gjøre området sikrere.

I stedet utløste ekspertene nettopp et ras som var i ferd med å gjøre store skader midt i bebyggelsen.

- Noe må ha gått galt. Det haglet stein over hus og industribygninger. Folk ble redde, begynte å løpe og noen fikk mindre skader da de falt i forbindelse med dette. Heldigvis er det ingen alvorlige personskader, sier operasjonsleder Terje Hilland ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.

- Spratt og haglet stein Ingen personer skal ha blitt truffet av selve steinraset, men blant annet ved en bilforretning og verksted slo store steiner ned i asfalten. Minst én av steinene kom gjennom taket på bygningen.

- Plutselig smalt det i bakken rundt oss. Jeg fikk vondt i magen og hadde mest lyst til å kaste opp. Det haglet og spratt stein. Sånt skal ikke skje. Nå tenker jeg vi at vi hadde flaks, alle er i live og det er det viktigste, sier Jan Bosdal ved Tyssedal Bilservice til bt.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer