KANTRET: Restaurantbåten ble truffet av en større bår og kantret i Jialing-elven i det sørvestlige Kina. Foto: AP/SCANPIX.
KANTRET: Restaurantbåten ble truffet av en større bår og kantret i Jialing-elven i det sørvestlige Kina. Foto: AP/SCANPIX.Vis mer

Her går det fryktelig galt

Dramatikk for passasjerferge i flomherjet Kina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er det forferdelige øyeblikket når en restaurantbåt blir truffet av en annen båt som er fullstendig ute av kontroll. De enorme vannmassene i Jialing-elven i den sørvestlige delen av Kina har så lang krevd over 70 menneskeliv.

Vannstanden har steget med hele 14 meter i løpet av det siste døgnet. Over 30 mennesker er savnet.

På bildene ser vi en tre etasjers restaurantbåten som blir truffet med enorm kraft av en annen båt.

Gikk rundt
Bare sekunder etterpå har den kantret i elven, og hjelpemannskapet observerte det hele fra land uten sjanse til å gripe inn. Ombord på båten som gikk rundt var det 11 personer, melder nyhetsbyrået Xinhua.

Et vitne som bare oppgir etternavnet sitt, Yao, sier han kunne se flere personer som kjempet mot vannmassene før de forsvant. Det er uklart om det er noen omkommene fra denne hendelsen.

1,7 millioner mennesker har måttet evakuere sine boliger, og det er uklart når de kan returnere til boligene sine ifølge kinesiske myndigheter.

Vannet stiger
Kraftig regnvær over lengre tid fører til at vannstanden i elva fortsetter å stige, og på tross av perioder med oppholdsvær er det uklart når vannstanden ville komme ned mot et normalt nivå igjen, skriver nyhetsbyrået Xinhua.