Her går det fryktelig galt!

Oksen vant mot tyrefekter Julio Aparicio.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Den verdensberømte spanske tyrefekteren Julio Aparicio ligger på intensivavdelingen ved et sykehus i Madrid etter seks timer på operasjonsbordet der kirurgene gjorde det de kunne for å lappe sammen svelg, kjeve og gane.

Dette som følge av et av tidenes drama i tyrefekterarenaen Las Ventas i Madrid, der matadoren ble spiddet gjennom halsen av den halvt tonn tunge oksen han kjempet mot.

41-åringen mistet balansen og vaklet i det han skulle lure oksen forbi med sin røde kappe. Feiltrinnet førte til at oksen spiddet ham i halsen med hornet. Hornspissen stikkende ut av kjeften ble den erfarne tyrefekteren løftet opp før han ble slengt i bakken. Andre matadorer strømmet så til slik at oksen trakk seg tilbake fra den skadde 41-åringen.

Aparicio kom seg på beina og vaklet noen skritt mens han spyttet blod før han ble båret inn på sykestua tilknyttet tyrefekterarenaen.

LØFTET OPP: Det var da han mistet fotfestet at alt gikk galt. Den halvt tonn tunge oksen fikk godt tak med hornet. Foto:  AFP/ALBERTO SIMON/SCANPIX
LØFTET OPP: Det var da han mistet fotfestet at alt gikk galt. Den halvt tonn tunge oksen fikk godt tak med hornet. Foto: AFP/ALBERTO SIMON/SCANPIX Vis mer

- Han er nå på intensivavdelingen, har kommet til bevissthet, og er nå stabil, sier en talsmann ved sykehuset til spanske medier i dag.

Faren, som også heter Julio Aparicio, var selv berømt matador. I dag sier han at operasjonene har vært vellykket, men at det er for tidlig å si noe om når sønnen vil bli frisk.

- Han ble alvorlig spiddet. Nesten hele munnen er ødelagt. Det er for tidlig å snakke om når han blir frisk. Vi må bare vente og se, sier han.

Det var omlag 25 000 sjokkerte tilskuere på arenaen da uhellet inntraff. Tyrefektingen ble sendt live på kabel-TV og de makabre bildene av den spiddete tyrefekteren i dagens spanske aviser mater naturlig nok den pågående debatten om hvorvidt den brutale nasjonalsporten bør forbys en gang for alle.

SJOKK: 25 000 tilskuere ble sjokkerte øyenvitner til dramaet på arenaen. Foto: EPA/GUSTAVO CUEVAS/SCANPIX
SJOKK: 25 000 tilskuere ble sjokkerte øyenvitner til dramaet på arenaen. Foto: EPA/GUSTAVO CUEVAS/SCANPIX Vis mer