Her går det galt for alligatoreksperten

Trodde han gjorde alt riktig. Så angrep det over 100 kg store dyret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fred Boyce er ekspert på krypdyr og arbeider ved North Carlolina Aquarium, men noen ganger er selv ikke det å være ekspert og forsker på et område nok til å unngå tabber.

En over tre meter lang og nesten 110 kg tung alligator ble obersvert nær en motorvei i North Carolina i USA og med sin enorme selvtillit på området, tenkte Fred Boyce at det var unødvendig å vente på at viltnemda skulle ankomme og få den flyttet.

Han tok i stedet saken i egne hender.

Først kastet han et håndkle over øynene til alligatoren, før han gikk på den bakfra og forsøkte å ta tak rundt nakken til det store dyret.

Det gikk absolutt ikke etter planen.

Alligatoren glefset til og fikk tak i armen på alligatorforskeren, før Fred Boyce kom seg unna ved å sparke etter den.

Til alt hell for den uforsiktige alligatorforskeren pådro han seg kun mindre skader. Han er nå på bedringens vei og akvariet opplyser at han holder seg hjemme noen dager mens han venter på at sårene skal gro.

Den lokale viltnemda er alt annet enn imponert av forskerens innsats.

- Før denne episoden har vi kun hatt tre alligatorangrep på mennesker - i hele historien, sier Robbie Norville i viltnemda, som også påpeker at det ikke er noen jobb for amatører å flytte en alligator - forsker og ekspert eller ei.

- Kun sertifiserte personer har lov til å flytte ville alligatorer. Da vi kom til stedet måtte vi først lure alligatoren opp fra grøfta, der det var veldig vanskelig å få tak i ham, før vi klarte å fange det store dyret, sier Norville.

ULYKKESFUGL: «Being "up to my arse in alligators" is a lot more fun in the literal sense», skriver Fred Boyce på Facebook. Det spørs om han sier det samme i dag.
ULYKKESFUGL: «Being "up to my arse in alligators" is a lot more fun in the literal sense», skriver Fred Boyce på Facebook. Det spørs om han sier det samme i dag. Vis mer