Glatt på veiene:

Her går det galt for traileren på speilblanke veier

- Hadde flaks.

FLAKS I UFLAKS: Heldigvis kom det ikke en bil i motsatt kjøreretning, da denne traileren havnet i trøbbel på speilblanke veier. Det hele skjedde på E134 tirsdag kveld, på strekningen mellom Vågslid og Brunkeberg. Video: Thomas Haugen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Thomas Haugen (36) var på vei hjem til Skien, etter å ha jobbet to uker på Kværner i Leirvik.

Han kom seg heldigvis trygt hjem, noe som ikke er selvfølge om man ser på videoen øverst i saken.

Videoen ble filmet i 23-tiden tirsdag kveld, på strekningen mellom Vågslid og Brunkeberg, på E134.

I trøbbel på speilblanke veier

Foran Haugen kjørte en trailer med svenske skilt, og dens kjøretur gikk ikke helt knirkefritt. De glatte veiene førte til at traileren fikk store problemer, noe han fikk fanget på video.

Ifølge Haugen var det bart oppe på Haukeli-fjellet, men speilblanke veier like etter.

- Da jeg kom ned fra fjellet, begynte det å regne oppå isen som lå der fra før, forteller han til Dagbladet.

I videoen ser man traileren blinke inn til en avkjørsel, hvorpå den seiler nedover de islagte veiene, får sleng på hengeren, og ender opp med å dekke begge kjøreretninger.

Haugen forteller at det hele kunne endt mye verre.

- Jeg så at han begynte å skli allerede da han startet å bremse. Han hadde kjempeflaks for at det ikke kom en bil i motsatt kjøreretning. Det tok ikke lang tid etter dette før det kom en bil imot.

Halverte hastigheten

Da Haugen like før hadde sett at det begynte å glippe for traileren, skjønte han at det kunne ende i en farlig situasjon.

Thomas Haugen kom seg heldigvis trygt hjem til Skien, til tross for speilblanke veier. Foto: Privat
Thomas Haugen kom seg heldigvis trygt hjem til Skien, til tross for speilblanke veier. Foto: Privat Vis mer

- Jeg tenkte at her må jeg kjøre forsiktig. Det var veldig glatt, og jeg hadde tilhenger selv, og kunne fort fått sleng på den også, forteller han.

Både Haugen og traileren holdt en fart på rundt 40 kilometer i timen, selv om det var 80-sone langs strekningen.

Det gjorde de nok klokt i, for like før Haugen valgte å ta opp mobilkameraet, hadde traileren vært oppe i en enda skumlere situasjon.

- Da holdt det virkelig på å gå galt. Jeg så at han ble litt usikker på veien, og hengeren sklei ut, men da hadde han mye høyere fart. Hadde han kjørt noe fortere enn det, så hadde den gått over ende. Det var litt ekkelt.

Etter at trailersjåføren hadde blinket seg inn, så Haugen at han stoppet på en rasteplass like ved en Esso-stasjon.

- Han stoppet nok for å vente på bedre tider.

IKKE HAVNE I GRØFTA: Her er kjørelærerens metoder to for å holde svingen på vinterføre. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer

Flere advarsler

Tidligere i dag gikk politiet, brannvesenet og Statens vegvesen ut og advarte om glatte veier.

Statens vegvesen kom med følgende advarsel på Twitter: «Det snør på store deler av Østlandet i dag. Sørg for gode vinterdekk på bilen, hold god avstand og tilpass farten. De mest trafikkerte veiene brøytes først. Husk at du kan oppleve varierte føreforhold selv på korte turer.

Østfold-politiet informerte om at det var totalt fire biler involvert i to separate trafikkulykker på E6, noe som skapte full stopp i trafikken i nordgående retning.

De vanskelige kjøreforholdene på Østlandet skyldes vekslende nedbørsform og tidvis regn som fryser på bakken, ifølge Meteorologisk institutt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer