Her går det galt i tunnelen

Trailer røsket med seg lysarmatur i Festningstunnelen i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Til alt hell kom ingen til skade da en containerbil rev store metallskinner ned fra tunneltaket like før klokka 14 i ettermiddag.

Forsatt ved 16.00-tiden rapporterer vitner om trafikkkaos på strekningen.

- Containerbilen var for høy. Da den kjørte gjennom Festningstunnelen har den dratt med seg ting fra taket, sier operasjonsleder Britt Homb-Døviken ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.


- Ingen mennesker eller andre biler ble skadd, men det er gjort store materielle skader på tunnelen. Åtte slike lysgalger, som det henger wire på, er revet ned, sier Homb-Døviken.

Ulykken skjedde i østgående løp av Festningstunnelen, som har tre kjørefelt i hver retning. Tunnelen er tett trafikkert og det kom snart til kødannelse.

Innhentet av politiet

Politiet ble raskt varslet om hendelsen. En patrulje i nærheten kjørte etter containerbilen, som på det tidspunktet hadde kjørt ut av tunnelen.

- Den ble innhentet og stanset. Det viste seg at bilen var for høy til å kjøre inn i tunnelen, sier operasjonsleder Homb-Døviken til Dagbladet.no.

FLAKS AT INGEN BLE TRUFFET: Bildet er tatt noen minutter etter at lysgalgene dundret i bakken. Foto: BJØRN LANGSEM
FLAKS AT INGEN BLE TRUFFET: Bildet er tatt noen minutter etter at lysgalgene dundret i bakken. Foto: BJØRN LANGSEM Vis mer


Festningstunellen måtte delvis stenges i ettermiddag. Ifølge politiet vil det ta noe tid å utbedre skadene.

- Venstre og midtre felt, samt nedkjøringen fra Dronning Maudsgate, er sperret. Høyre felt er åpent. Det er umulig å si for hvor lang tid.

STANSET: Politiet stanset containerbilen, som bar preg av sammenstøtet med tunneltaket. Deler av lasten var dratt ut av den bakerste containeren på traileren.