Her går det galt

Store skader etter vendemanøver.

UFLAKS: Kapteinen på cruiseskipet «Carnival Glory» hadde en skikkelig dårlig dag på jobb siste fredag før jul. Video: Francisco Tudella Jr via Storyful. Klipp: Per Ervland / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Et eller annet gikk fryktelig galt da cruiseskipet «Carnival Glory» skulle foreta en vendemanøver i den meksikanske turistbyen Cozumels havn tidligere i dag:

Først kolliderte skipets akterende med baugen på det fortøyde «Carnival Legend», før det med et nødskrik unngikk å treffe Royal Caribbean-skipet «Oasis of the Sea», ifølge Miami Herald.

Bilder av akterenden på «Carnival Glory» viser store skader på minst to dekk.

Lettere skadd

Rederiet Carnival Cruise Line, som eier både «Glory» og «Legend», uttalte etter ulykken på Twitter at de undersøker skadene på de to skipene, og at en passasjer har pådratt seg lettere skader.

Personskaden skal ha oppstått etter selve krasjen, under evakueringen av passasjerene som befant seg i restaurantene på dekk 3 og 4 på «Carnival Glory».

- Vi vurderer skadene, men det er ingenting som tilsier at dette har gått ut over sjødyktigheten til noen av skipene, uttaler rederiet ifølge CNN.

De opplyser ifølge Miami Herald at begge skipene vil fortsette reisen som planlagt.

- Merket lite

Passasjerer flest ser ut til å ha merket lite av krasjen.

- Det føltes bare som en stor bølge traff skipet, sier Mary Anne McKinley, passasjer på «Legend», til kanalen.

«Carnival Glory» er 290 meter langt og har en kapasitet på 2980 passasjerer. Det er på et sjudagers cruise som startet i New Orleans.

Årsaken til ulykken undersøkes. Passasjerer forteller til CNN at det over høyttaleranlegget er sagt at sterk havstrøm og vind spilte inn.

STORE SKADER: Akterenden på «Carnival Glory» etter sammenstøtet. Foto: Jordan Moseley / Reuters / NTB Scanpix
STORE SKADER: Akterenden på «Carnival Glory» etter sammenstøtet. Foto: Jordan Moseley / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer