Her går det opp for dem hva som har skjedd

Ingen smil blant staben i Det hvite hus, da Barack Obama holdt tale etter valgsjokket. 

INGEN SMIL: Staben til Barack Obama var i alt annet enn godt humør da han talte i går. Foto: EPA/JIM LO SCALZO/NTB Scanpix
INGEN SMIL: Staben til Barack Obama var i alt annet enn godt humør da han talte i går. Foto: EPA/JIM LO SCALZO/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I går holdt Obama en tale til det amerikanske folket i forbindelse med presidentvalget. Staben hans fulgte talen fra Rosehagen i Det hvite hus. Der var det ikke mye latter å spore.

Stemningen i bildet over vitner nærmest om en begravelse.

Det vites ikke hva som gikk gjennom hodene til mennene og kvinnene som jobber for Obama, men det er mulig å forestille seg. En kvinne la ikke skjul på sine følelser der hun sto hulkende mens pressen tok bilder.

«Dette bildet sier så mye», skriver MSNBC/NBC-journalist Irin Carmon på Twitter.

Sjokk

Det var mange som ikke kunne tro det de så da de våknet til nyheten om at Donald Trump blir USAs neste president. Det gjelder trolig også for de ansatte i Det hvite hus.

«Alle» valgdagsmålingene utropte Hillary Clinton som vinner, og dersom du hadde satt penger på det motsatte, kunne du smilt hele veien til banken.

Men etter hvert som timene gikk natt til onsdag, skulle dette bildet snart endre seg. Plutselig var Donald Trump favoritt når store deler av stemmene hadde blitt talt opp. Like før kloka ni norsk tid onsdag morgen var sjokket et faktum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer