Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her går det trill rundt for kongen!

Se Stortinget med kraftig zoom og 360 grader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap) advarte den rødgrønne regjeringen mot å ta det for gitt at den har stortingsflertallet bak seg i alle saker.

Den rødgrønne regjeringen er den første flertallsregjeringen siden 1969 som er blitt gjenvalgt. Det forplikter, ifølge Stortingets nyvalgte president, Dag Terje Andersen (Ap).

- Et fornyet mandat forplikter til å ha stor kontakt med Stortinget. Heller ikke en flertallsregjering kan forvente å ha flertallet bak seg i enhver sak, sa Andersen i sin tale i forbindelse med åpningen av det 154. Storting.

Han advarte mot at Stortinget nær sagt blir satt til side i en situasjon der regjeringspartiene seg imellom kan sikre flertall. Han oppfordret derfor til at også denne regjeringen søker brede forlik i Stortinget som kan sikre langsiktighet og forutsigbarhet også etter at denne perioden er omme.

- I foregående periode ble det inngått slike forlik, blant annet om folks pensjoner og hvilket forhold det skulle være mellom stats og kirke, poengterte han. (©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling