Her går det trill rundt for kongen!

Se Stortinget med kraftig zoom og 360 grader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Stortingspresident Dag Terje Andersen (Ap) advarte den rødgrønne regjeringen mot å ta det for gitt at den har stortingsflertallet bak seg i alle saker.

Den rødgrønne regjeringen er den første flertallsregjeringen siden 1969 som er blitt gjenvalgt. Det forplikter, ifølge Stortingets nyvalgte president, Dag Terje Andersen (Ap).

- Et fornyet mandat forplikter til å ha stor kontakt med Stortinget. Heller ikke en flertallsregjering kan forvente å ha flertallet bak seg i enhver sak, sa Andersen i sin tale i forbindelse med åpningen av det 154. Storting.

Han advarte mot at Stortinget nær sagt blir satt til side i en situasjon der regjeringspartiene seg imellom kan sikre flertall. Han oppfordret derfor til at også denne regjeringen søker brede forlik i Stortinget som kan sikre langsiktighet og forutsigbarhet også etter at denne perioden er omme.

- I foregående periode ble det inngått slike forlik, blant annet om folks pensjoner og hvilket forhold det skulle være mellom stats og kirke, poengterte han. (©NTB)