Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her går drivstofflageret opp i røyk

Politiet etterforsker mistenkelig grafitti i Puerto Rico.

EKSPLOSJON: En eksplosjon forårsaket at minst 15 drivstofftanker begynte å brenne i Puerto Rico. Foto: EPA/PUERTO RICAN POLICE /Scanpix
EKSPLOSJON: En eksplosjon forårsaket at minst 15 drivstofftanker begynte å brenne i Puerto Rico. Foto: EPA/PUERTO RICAN POLICE /Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Minst 17 oljetanker tilhørende Caribbean Petroleum Corp. begynte fredag å brenne i Bayamon, utenfor Puerto Ricos hovedstad San Juan.

Ifølge nyhetsbyrået Associated Press startet brannen med en kraftig eksplosjon som forårsaket et jordskjelv som ble målt til 2,8 på Richters skala.

Årsaken var klokka to natt til lørdag norsk tid ukjent.

Unntakstilstand
Ifølge CNN skal bare en person ha blitt skadet av den kraftige brannen. Han skal ha pustet inn den giftige røyken.

Guvernør Luis Fortuno erklærte unntakstilstand i fem kommuner på nordkysten av den amerikanske karibiske øya, skriver NTB. Mellom 1.500 og 2.000 innbyggere i forstaden Bayamo der lageret befinner seg, ble evakuert.

- Det er enorme mengder med røyk. Denne inneholder flere typer giftige stoffer, sier Mary Mears, som er talsperson ved miljøbeskyttelsen i regionen som inkluderer Puerto Rico.

Drivstofflageret leverer drivstoff til bensinstrasjoner i Puerto Rico. Selskapet, Caribbean Petroleum Corp., leverer ti prosent av all olje brukt i Karabia.

MASSIV BRANN: 350 mennesker har blitt evakuert, og en har blitt skadet som følge av brannen. Foto: REUTERS/Orlando Negron/Scanpix
MASSIV BRANN: 350 mennesker har blitt evakuert, og en har blitt skadet som følge av brannen. Foto: REUTERS/Orlando Negron/Scanpix Vis mer

Grafitti
Et spesialgruppe fra det amerikanske byrået for alkohol, tobakk, våpen og eksplosiver vil bli sendt til øya, så snart brannen er slukket.

Politiet og FBI-agenter så nærmere på grafitti funnet etter eksplosjonen i en tunnel i hovedstaden med teksten «Boom, fire, RIP, Gulf». Sammenhengen var i to-tida natt til lørdag norsk tid ukjent.

- Det er på et tidlig stadie, men det er klart vi ser nærmere på grafitten. Det er noe som bekymrer oss, sier politisjef Figueroa Sancha til AP.

Ifølge han vil det ta flere dager å få slukket brannen, som har ført til at flytrafikken må dirigeres i en annen retning.

130 brannmenn er satt inn for å bekjempe brannen, som er en av de største i Puerto Ricos historie.

JORDSKJELV: Eksplosjonen forårsaket et jordskjelv målt til 2,8 på Richters skala. Foto: REUTERS/Ana Martinez/Scanpix
JORDSKJELV: Eksplosjonen forårsaket et jordskjelv målt til 2,8 på Richters skala. Foto: REUTERS/Ana Martinez/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media