KVELERTAK: En kvinne som kom til for å hjelpe drosjesjåføren ble overfalt. Mannen tok kvelertak på henne og slo henne til blods, ifølge øyenvitner. Foto: DAGBLADET-TIPSER
KVELERTAK: En kvinne som kom til for å hjelpe drosjesjåføren ble overfalt. Mannen tok kvelertak på henne og slo henne til blods, ifølge øyenvitner. Foto: DAGBLADET-TIPSERVis mer

Her går drosjekunden amok etter pengekrangel

- Slo kvinne bevisstløs, angrep drosjesjåfør og slo politimann i hodet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinne og en politimann er skadd etter et blodig drama på Majorstua i Oslo i 07.40-tida i dag.

- En mann som satt i en drosje slo sjåføren, slo også en kvinne som trolig var forbipasserende og gikk i tillegg løs på en politimann som kom til stedet. To ambulanser måtte tilkalles, opplyser operasjonsleder Hilde Valsø i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Drosjesjåfren har fortalt at den ustabile mannen, etter å ha praiet drosjen i Thorvald Meyers gate, først tente en sigarett inne i bilen.

Da det oppsto problemer med betalingen da han skulle av i Rosenborggata, gikk mannen plutselig amok.

Kvelertak og slag Et øyenvitne forteller Dagbladet at han så hele dramaet fra en leilighet i Rosenborggata. Mens basketaket inne i drosjen pågikk, kom en kvinnelig fotgjenger forbi.

Mens flere vitner i gata og på balkonger i nabolaget ikke tok sjansen på å involvere seg, prøvde den modige kvinnen å stoppe det voldelige angrepet.

- Hun prøvde å hjelpe, men ble mishandlet på det groveste. Mannen kom ut av bilen, slo henne og tok kvelertak på henne før han gikk inn i bilen igjen. Der tok han kvelertak på sjåføren, som først ikke klarte å komme seg ut, sier øyenvitnet til Dagbladet.

ANGREP: Her går mannen løs på drosjesjåføren inne i bilen. Foto: DAGBLADET-TIPSER
ANGREP: Her går mannen løs på drosjesjåføren inne i bilen. Foto: DAGBLADET-TIPSER Vis mer

Da drosjesjåføren søkte dekning og ringte etter hjelp, kom voldsmannen mot ham, men snudde og gikk denne gangen løs på bilen.

- Han slo taxiskiltet av taket, knuste sidespeilet og et vindu, forteller vitnet.

- Bevisstløs Kvinnen som ble overfalt hadde blod i ansiktet og var ifølge øyenvitnet bevisstløs da politiet ankom stedet.

- Flere prøvde å få kontakt med henne, men det tok lang tid før det var mulig.

Mannen flyktet med drosjesjåføren og en politimann etter seg, og prøvde å gjemme seg under en parkert bil i gata. Så angrep han også politiet.

- Da han ble oppdaget, slo han politimannen i ansiktet flere ganger. Politimannen trakk batongen, men måtte kalle på bistand, sier øyenvitnet.

Mannen, som til slutt ble pågrepet, sitter nå i arresten. Han skal avhøres seinere i dag før politiet tar stilling til om han skal framstilles for varetektsfengsling.

SKADD: Den blodige kvinnen ble fraktet bort i ambulanse etter overfallet.
SKADD: Den blodige kvinnen ble fraktet bort i ambulanse etter overfallet. Vis mer

Øyenvitnet mener mannen må ha vært ruset.

- Det var helt forferdelig å se på dette, det var utrolig mye aggresjon, sier vitnet.

Politiet hadde i ettermiddag ikke opplysninger om tilstanden til den skadde kvinnen. Politimannen som ble slått skal ikke være alvorlig skadd.

HÆRVERK: Mannen gikk også løs på selve drosjen. Etterpå flyktet han, før han angrep politimannen som prøvde å få kontroll.
HÆRVERK: Mannen gikk også løs på selve drosjen. Etterpå flyktet han, før han angrep politimannen som prøvde å få kontroll. Vis mer