Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her går eleven (15) amok med slag og trusler mot læreren

Politiet setter i gang full etterforskning etter sjokkvideo på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): Politiet setter i gang full etterforskning etter at en elev (15) ved Brattvåg ungdomsskole i Haram kommune gikk til angrep på en av sine lærere mandag for en uke siden.

Mens en kamerat filmet det hele på video, river eleven opp klasseromsdøren, stormer mot læreren, og lar slag og spark hagle før han jager den samme læreren gjennom korridorene på skolen. På slutten av det svært oppsiktsvekkende videoklippet, tar den samme eleven frem et balltre mens han sier at de skal ha det veldig kjekt med læreren neste gang.

- Vi snakkes, truer han.

Skolen i sjokk
Hele videoen, der læreren henges ut med navn og bilde, ble publisert på videonettstedet YouTube fredag.

Voldsepisoden og truslene har sjokkert både lærere, medelever og politiet på Sunnmøre.

- Enhver voksen som ser noe slikt trekker sine konklusjoner, og blir sjokkert. Det er bare å beklage at dette finner sted i Norge, sier rektor ved Brattvåg ungdomsskole, Kjell Roger Straume, til Dagbladet.

Politi og barnevern kontaktet
Han bekrefter at videoen viser det som faktisk skjedde på hans skole mandag. Det er en 10. klassing ved skolen som utøver volden. Skolen har anmeldt voldsepisoden til lensmannen i Haram, og sendt bekymringsmelding til barnevernet. Men da rektoren oppdaget videosnutten på nettet i helgen, har han i samråd med læreren i dag levert inn ny anmeldelse mot eleven for trusler.

- Jeg så ikke filmen før på søndag. Det er klart dette er rystende. Vi kan ikke annet enn å beklage at slike ting kan skje. Vi har kjørt de prosedyrer vi kan på skolen, og gitt den maksimalreaksjonen vi har lov til, som er bortvisning inntil tre dager. Dette fikk eleven etter det som skjedde mandag, og igjen i dag da videotruslene ble kjent. Vi har også reagert mot medløpere, der ytterligere en elev er bortvist, sier Straume til Dagbladet.

- Læreren kom ikke fysisk til skade, men selvfølgelig har dette vært en enorm psykisk belastning for ham, sier rektoren.

Starter full etterforskning
Lensmannen i Haram, Jens Vidar Bjørkedal, bekrefter at de har fått to anmeldelser og at de nå vil gå i gang med etterforskning.

- Vi tar nå hånd om saken, og vil starte etterforskning i morgen, sier han til Dagbladet.

Politiadvokat Unni Vikebakk i Sunnmøre politidistrikt ser svært alvorlig på saken, og reagerer på at både volden og truslene er filmet og lagt ut på internett.

Skremmende
- Jeg har ikke sett noe lignende. En ting er å filme selve volden. En annen er å true på denne måten, og legge det hele ut på YouTube.

- Jeg synes det var ganske skremmende å se, og skjønner godt at folk reagerer, sier hun til Dagbladet.

Kan havne i fengsel
Vikebakk sier at både 15-åringen og den som har filmet det hele nå vil etterforskes. 15-åringen vil trolig siktes for legemsfornærmelse og trusler. Gutten som har videofilmet etterforskes for medvirkning.

- Selv om han er mindreårig, er den kriminelle lavalder 15 år. Derfor er det ikke noe i veien for å traffeforfølge 15-åringen for dette. Trusler alene har en strafferamme på tre år, sier politiadvokaten til Dagbladet.

Hun bekrefter at også barnevernet er koblet inn i saken.

Læreren som blir angrepet og truet ønsker ikke å uttale seg i saken, men henviser til rektor og skoleledelsen i Haram.

BRATTVÅG UNGDOMSSKOLE: Her fant hendelsen sted. Foto: Fridgeir Walderhaug
BRATTVÅG UNGDOMSSKOLE: Her fant hendelsen sted. Foto: Fridgeir Walderhaug Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling