Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her går etterforskere inn i verkstedet på nytt

Gjør nye undersøkelser der de siktede ble pågrepet og Sigrid funnet like ved.

STORT OPPBUD: Sju politifolk jobbet i dag med taktisk etterforskning ved verkstedet der de to siktede i Sigrid-saken ble pågrepet forrige mandag. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
STORT OPPBUD: Sju politifolk jobbet i dag med taktisk etterforskning ved verkstedet der de to siktede i Sigrid-saken ble pågrepet forrige mandag. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslopolitiet gikk i dag på nytt inn på området ved versktedet på Kolbotn der den siktede 37-åringen og 64-åringen i Sigrid-saken ble pågrepet forrige mandag.

Mens kriminalteknikere tidligere har gjort nitide søk etter spor på stedet, var det i dag taktiske etterforskere som gjorde undersøkelser, ifølge politiet på stedet.

Ingen i etterforskningsledelsen ville i dag kommentere hva politiet i dag foretar seg ved det som er en av de helt sentrale adressene i saken.

Mye å gjøre Sju politifolk i heldekkende overtrekksdresser jobbet i 15-tida ennå ved verkstedet.

Et uteareal ved 64-åringens verksted, selve lokalet og et stort område i skogen der liket ble funnet er ennå avsperret. Selve verkstedet  skal være overfylt av ulike gjenstander, og det vil trolig ta lang tid å undersøke hele det aktuelle området.

- Det er nok å holde på med der inne, sier en av politifolkene på stedet til Dagbladet.

Det var ved verkstedet begge de to siktede ble pågrepet forrige mandag, da Beredskapstroppen stormet området etter flere dagers etterforskning rundt 37-åringen. Like etter ble Sigrid Giskegjerde Schjetne funnet død og skjult i tøy og plast i et skogholt bare 20-30 meter unna.

- Har ikke svaret Politiet vet ennå ikke hvor Sigrid ble drept, når hun ble drept eller hvordan det skjedde. En voldsdømt 37-åring og hans 64 år gamle venn sitter varetektsfengslet, siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette. Begge de to nekter for å ha noe med drapet å gjøre.

Politioverbetjent Grete Metlid, leder for voldsavsnittet ved Oslo politidistrikt, opplyste i går at politiet ennå jobbet ved noen av de interessante adressene selv om det har gått en uke siden likfunnet og pågripelsene.

- Det er fordi vi ikke har svaret på hva som skjedde med Sigrid. Da må den etterforskningen være på et så grundig nivå, sier Metlid.

Hun ville ikke gå i detalj om politiets taktiske arbeid eller hvilke teoriere.

- Vi vil trolig avhøre de siktede på nytt denne uka. Saken etterforskes ennå i høyt tempo, samtidig som mange av undersøkelsene er omstendelige. Alt er nitid arbeid, sier politioverbetjenten.

VED FUNNSTEDET: Stedet der liket ble funnet ligger like ved en skråning nedenfor verkstedet. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN
VED FUNNSTEDET: Stedet der liket ble funnet ligger like ved en skråning nedenfor verkstedet. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media