OMFATTENDE BESLAG: FBI-agentene tok med seg blant annet esker med dokumenter og datamaskiner fra Paula Broadwells hjem i North Carolina i dag. Foto: Chuck Burton / AP / NTB SCANPIX
OMFATTENDE BESLAG: FBI-agentene tok med seg blant annet esker med dokumenter og datamaskiner fra Paula Broadwells hjem i North Carolina i dag. Foto: Chuck Burton / AP / NTB SCANPIXVis mer

Her går FBI til razzia hos CIA-sjefens elskerinne

Paula (40) brukte «tenårings-triks» for å skjule sex-meldingene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Natt til i dag gikk det føderale politiet FBI til aksjon mot boligen til Paula Broadwell (40), kvinnen som på fredag ble kjent for hele verden som elskerinnen til den nå avgåtte CIA-sjefen David Petraeus (60).

Ifølge lokalavisa Charlotte Observer gikk omlag ti FBI-agenter inn i huset i Charlotte i Nord-Carolina klokka 02 norsk tid. I nærmere fire timer gjennomgikk etterforskerne huset, i alt fra kjøkken til soverom.

Agentene kom ut i 07-tida i morges, klokka 01 lokal tid, med en rekke beslag fra boligen: Seks esker med dokumenter, en Dell PC, en iMac, en stresskoffert og en printer.

Uklar status FBI har tidligere uttalt at det ikke er avdekket noe straffbart som gir grunnlag for å tiltale Broadwell, og har indikert at granskingen av henne ble rundet av 2. november.

Men razziaen i dag, fire dager etter at Broadwell havnet i sentrum for CIA-skandalen, tyder på at 40-åringen fremdeles er under etterforskning. Det føderale politiet har ikke ønsket å kommentere hva de var på jakt etter i Broadwells bolig.

Tidligere har det blitt kjent at FBI skal ha funnet gradert informasjon på den ferske forfatterens pc, men dokumentene skal ikke ha stammet fra Petraeus.

Brukte «tenårings-triks» CBS News brakte i dag nye detaljer om hvordan meldingsutvekslingene mellom CIA-sjefen og elskerinnen skal ha foregått.

Ifølge tv-kanalen forsøkte Broadwell og Petraeus å skjule kommunikasjonen ved å opprette en privat epost-konto de begge hadde passordet til. Så skrev de utkast til hverande men lot de ligge i epostklienten, slik at tekstene var lesbare men forble usendte.

Framgangsmåten er kjent både blant hemmelighetsfulle tenåringer og forsiktige terrorister, bemerker CBS,

Men CIA-sjefens forholdsregler hjalp lite da Broadwell faktisk sendte eposter til Petraeus' familievenn Jill Kelley - eposter som kvinnen oppfattet som så ubehagelige at hun varslet politiet.

FBI sporet raskt de anonyme meldingene tilbake til Broadwells epostkonto.

Ny general mistenkt I dag sprakk også nyheten om at sex-skandalen har eskalert til å i tillegg omfatte en annen general, John Allen. Han var Petraeus arvtager som USAs øverstkommanderende i Afghanistan - og skulle etter planen rykke opp til å bli ny NATO-topp for Europa.

Allen etterforskes for å ha sendt «upassende eposter» til Jill Kelley, kvinnen som bidro til å avsløre Petraeus' elskerinneaffære da hun fikk det hun oppfattet som truende eposter fra Broadwell og kontaktet FBI.

Ifølge flere amerikanske medier gjennomgår nå FBI 20 000 - 30 000 A4-sider med eposter som kan være relevante i den skeundære saken rett mot general Allen.

Som for å toppe skandalen, har det samtidig kommet fra at FBI-agenten i Florida som Kelley i utgangspunktet hadde kontakt med, har sendt kvinnen lettkledde bilder av seg selv mens etterforskningen pågikk.

Dermed er både kjernen i etterretningsmiljøet i USA, det amerikanske forsvaret, det føderale politiet og NATO direkte berørt av opprullingen - så langt.

IKKE BARE BIOGRAF: Paula Broadwell hadde et forhold til general David Petraeus mens hun skrev biografien om CIA-sjefen, boka «All Inn». Foto: ISAF / REUTERS / NTB SCANPIX
IKKE BARE BIOGRAF: Paula Broadwell hadde et forhold til general David Petraeus mens hun skrev biografien om CIA-sjefen, boka «All Inn». Foto: ISAF / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer