Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her går flyet inn for landing - og treffer en postkasse

Ble funnet i en søppelhaug av søppelmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Amerikaneren Larry Hockensmith skulle gjennomføre en kontrollert landing med glideflyet sitt nær San Diego i desember da det plutselig gikk galt helt i slutten av landingsprosedyren.

Hele uhellet ble filmet av et kamera utenfor cockpiten, og nå har han lagt ut videoen på nettet for å minne andre flyentusiaster om hva som kan skje dersom man ikke passer på når man er i lufta.

Hockensmith gled rolig rundt over boligområdet vest for San Diego før landingen. Kort tid etter at han fikk bakkekontakt traff den ene vingen en postkasse som sto ved veien, noe som sendte flyet ut i grøfta.

- Bare min skyld Flygeren kom fra det uten alvorlige skader, men fikk seg en kraftig påminnelse om at man ikke bør miste konsentrasjonen når man er ute og flyr.

Han tar på seg alt ansvar for hendelsen.

- Den dramatiske landingen skjedde på grunn av mine handlinger og bare det, skriver han.

Med 40 års erfaring som pilot skulle man tro at han skulle klare å holde seg unna en postkasse, men han legger til at han er en nybegynner hva gjelder glidefly.

Funnet av søppelmannen Etter den vonde landingen ble piloten og glideflyet funnet av en søppelbil, skriver Hockensmith selv.

- Han kjørte opp ved siden av meg, og stirret på flyet mitt som lå i søppelhaugen. Han så meg inn i øynene, ristet på hodet og kjørte videre, skriver Hockensmith.

- Latskap er ikke noe man kan komme unna med i et glidefly. Jeg var bedre trent enn dette, skriver den uheldige piloten.

Han erkjenner også at selve innflyginga hans ikke var helt heldig. «Krappe svinger over hustak, å sneie tretropper og så vidt komme seg unna skilt er ikke en flymanøver man ønsker seg, men det er spennende å se fra de vinklene», skriver han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media