Her går gigant-hasjplantasjen opp i røyk

Det avdekkes stadig flere avanserte plantasjer i Mexico.

DESTRUERES: Soldater fra hæren destruerer her store mengder marihuanaplanter som nylig ble oppdaget i Sinaloa i Mexico. Foto: Tomas Bravo / Reuters
DESTRUERES: Soldater fra hæren destruerer her store mengder marihuanaplanter som nylig ble oppdaget i Sinaloa i Mexico. Foto: Tomas Bravo / ReutersVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I avsidesliggende fjellstrøk i de fruktbare Sinaloafjellene i Mexico, har lokale bønder tatt i bruk nye teknikker for å produsere marihuana, melder Reuters.

Soldater fra hæren oppdaget nylig en plantasje der det var satt opp lamper døgnet rundt for å få fart på veksten.

Nye metoder Ifølge Reuters har plantasjeeierne dessuten begynt å gjødsle og vanne plantene innendørs - hvilket også er noe nytt - og i kontrast til de tradisjonelle produksjonsmetodene, som har foregått utendørs.

- Dette er nytt. Vi mener er teknikkene kommer fra USA, sier en offiser som deltok i destrueringen av plantene som nylig ble oppdaget langs en elv bak den meksikanske byen Amata, ifølge The US Daily .

Avisen skriver at rekkene av plantene endeløse, og de største så høye som halvannen meter.

Narkokrig Som Dagbladet tidligere har skrevet er flere meksikanske narkotikabander i krig. I november måtte 300 personer søke tilflukt i byen Migual Alemán i delstaten Tamaulipas i Mexico etter at medlemmer i narkokartellet Los Zetas ropte i gatene i nabobyen Ciudad Mier at de kom til å drepe alle som ble igjen.

Dette skjedde rett etter at lederen av det såkalte Golf-kartellet, Ezequiel Cardenas, kjent under tilnavnet «Tony Tormenta», ble drept i skuddveksling med meksikanske sikkerhetsstyrker, melder nyhetsbyrået AFP.

30 000 drept De rivaliserende gjengene, Los Zetas og Golf-kartellet, kjempet i gatene i flere dager etter at det oppsto et maktvakum da Cardenas ble drept.

USAs president Barack Obama ringte personlig til Mexicos president Felipe Calderón for å gratulere ham med å ta narkokongen. Utenriksdepartementet i USA har tidligere også utlovd en dusør på fem millioner dollar på Cardenas.

Mer enn 30 000 personer har blitt drept siden Mexicos president Felipe Calderón innledet krig mot landets narkokarteller i 2006.