Her går gigant-hasjplantasjen opp i røyk

Det avdekkes stadig flere avanserte plantasjer i Mexico.

DESTRUERES: Soldater fra hæren destruerer her store mengder marihuanaplanter som nylig ble oppdaget i Sinaloa i Mexico. Foto: Tomas Bravo / Reuters
DESTRUERES: Soldater fra hæren destruerer her store mengder marihuanaplanter som nylig ble oppdaget i Sinaloa i Mexico. Foto: Tomas Bravo / Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I avsidesliggende fjellstrøk i de fruktbare Sinaloafjellene i Mexico, har lokale bønder tatt i bruk nye teknikker for å produsere marihuana, melder Reuters.

Soldater fra hæren oppdaget nylig en plantasje der det var satt opp lamper døgnet rundt for å få fart på veksten.

Nye metoder Ifølge Reuters har plantasjeeierne dessuten begynt å gjødsle og vanne plantene innendørs - hvilket også er noe nytt - og i kontrast til de tradisjonelle produksjonsmetodene, som har foregått utendørs.

- Dette er nytt. Vi mener er teknikkene kommer fra USA, sier en offiser som deltok i destrueringen av plantene som nylig ble oppdaget langs en elv bak den meksikanske byen Amata, ifølge The US Daily .

Avisen skriver at rekkene av plantene endeløse, og de største så høye som halvannen meter.

Narkokrig Som Dagbladet tidligere har skrevet er flere meksikanske narkotikabander i krig. I november måtte 300 personer søke tilflukt i byen Migual Alemán i delstaten Tamaulipas i Mexico etter at medlemmer i narkokartellet Los Zetas ropte i gatene i nabobyen Ciudad Mier at de kom til å drepe alle som ble igjen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer