OSLO: Videoen, som er filmet onsdag, viser en gjeng unge gutter gå løs på puben Bydels Kro på Tøyen i Oslo. Video: Privat Vis mer Vis mer

Her går guttegjengen løs på Oslo-puben og gjestene

Knuste dør. Én pågrepet av politiet.

SISTE: Politiet opplyser fredag at 17-åringen som ble pågrepet, er løslatt, bl.a. grunnet sin lave alder.

Sjokkerte naboer ble onsdag ettermiddag vitne til at en ungdomsgjeng gikk til angrep på utestedet Bydels Kro på Tøyen i Oslo. Resultatet ble omfattende materielle skader samt at flere pubgjester ble utsatt for vold.

I en video Dagbladet har fått tilgang på, og som er filmet av en nabo, ser man tydelig at guttene gå løs på både gjestene og selve utestedet. En av ungdommene slår på pubens dør med noe som ser ut som et kosteskaft, mens en annen plukker opp en stein. Til slutt knuses døra.

- Det var iallfall åtte-ti gutter, tilsynelatende med innvandrerbakgrunn - noen ned i 13-15-årsalderen. Angrepet var ganske uprovosert, og jeg så ikke at det var noen konflikt med gjestene før en av mennene på kroa ble angrepet, sier naboen til Dagbladet.

Ifølge naboen blødde mannen fra et sår i hodet, men så ikke ut til å være hardt skadd, og forble på puben etter opptrinnet.

- Ikke første gang

Naboen forteller at dette ikke er første gang det er en episode der den tilsynelatende samme guttegjengen og gjestene på Bydels Kro havner i konflikt med hverandre.

- Det har vært munnhoggeri mellom partene tidligere, sier han.

Naboen ser alvorlig på episoden, men avviser at han er føler seg utrygg i strøket.

- Det er ganske tøffe ungdomsmiljø her, og slikt som dette skal ikke skje - men jeg er ikke skremt, sier han.

VARSKU: Politiet står uten verktøy for å håndtere de verste mindreårige kriminelle i Oslo. Video: Marie Røssland. Redigering: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer Vis mer

- Tilkalte flere

Bydels Kros innehaver sier at opptrinnet startet med at tre gutter begynte å krangle med gjester som satt på uteserveringen.

- Så ringte de noen, og plutselig var det opptil 15 stykker der. Jeg så ut, og da sto mange gutter og kastet stein, sier han til Dagbladet.

Innehaveren forteller at en av gjestene ringte politiet - som ankom etter noen minutter.

- Da løp guttene sin vei, sier han.

Mannen bekrefter at flere av gjestene var involvert i basketak.

- Én mann ble litt skadd, men ikke alvorlig, sier han.

- Folk blir redde

Innehaveren håper politiet nå får bukt med problemene.

- Tøyen har problemer, men det er ikke vanlig at folk kaster stein. Det er veldig dårlig for oss; gjestene, som er opptil 70 år, blir redde, og folk vegrer seg for å jobbe her, sier han.

I likhet med naboen forteller innehaveren at de samme guttene har havnet i konflikt med gjestene også tidligere.

- For et par måneder siden kastet noen av dem epler på gjestene. Et par uker seinere kastet de stein, men politiet fant ingen da de rykket ut, sier han.

Innehaveren anslår alderen på guttene er fra 14- til 17-årsalderen.

- De første gangene har de vært yngre, mens de som kom i går, var stort sett i den eldre aldersgruppa, sier han.

17-åring pågrepet

Dishanie Amit Eliassen, politiadvokat ved Oslo politidistrikt, opplyser at politiet prioriterer saken høyt.

- Vi har pågrepet en 17-åring og avhørt ham. Vi utelukker ikke at vi kommer til å pågripe flere, sier Eliassen til Dagbladet.

Politiet er kjent med at dette ikke er første gang det har vært slike hendelser på Bydels Kro, men Eliassen vil ikke gi ytterligere opplysninger om hendelsesforløpet, av hensyn til etterforskningen.

- Vi vil komme med flere detaljer i en pressemelding fredag, sier politiadvokaten.