Her går han amok

Politiet har frigitt bildene og telefonopptak fra skytemassakren i Omaha. Hør nødmeldingene som strømmet inn til politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Robert Hawkins (19) skjøt og drepte åtte personer, før han til slutt skjøt seg selv, i butikken Von Maur på kjøpesenteret West Roads Mall i Omaha, Nebraska. 

Nå har politiet i Omaha frigjort bilder fra overvåkningskameraene, som viser 19-åringen avfyre et av de omtrent 30 skuddene med AK-47-våpenet, samt hvordan han gikk inn i butikken minutter før han startet massakren.

Politiet har i tillegg frigjort opptak som er gjort mellom livredde vitner på kjøpesenteret og operatøren på nødnummeret 911.

Hør nødmeldingene i videofeltet øverst.

På opptakene kan en høre skuddene, personer som gråter og skriker og 911-operatøren som forsøker å finne ut om noen har sett personen som skyter.

Det kom inn en rekke samtaler, blant annet denne:

– Jeg er i tredje etasje, det er her de fleste er blitt skutt. Jeg tror det er fire som er skutt. Som jeg har sett, sier hun i opptaket.

– Har du sett personen som har skutt? spør operatøren.

– Jeg vet ikke helt. Så vidt jeg vet var han en hvit mann (…). Med et stort skytevåpen. Jeg tror han er i midten av tjueåra, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer