Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her går han rett i fella

Med stjålne varer fra Biltema på bagasjelokket av bilen, ble den helerisiktede lurt av en privat etterforsker og pågrepet av politiet på stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(TØNSBERG): Da nye varer som var savnet i Biltema Tønsbergs varebeholdning dukket opp for salg på Finn.no til betydelig lavere pris, tok daglig leder Geir Tore Øvrebø kontakt med Securitas. En erfaren etterforsker ble satt på saken og en plan for å lure tyven ble igangsatt.

Fredag ringte etterforskeren fra Securitas til selgeren av tyvegodset og utga seg for å være en interessert kjøper. Varene ble beskrevet som ubrukte og fra butikk-kjeden Biltema. Etterforskeren avtalte å møte selgeren på en bensinstasjon i Tønsberg for å se på varene.

Felle Kvart over sju samme kveld ankom selgeren av tyvegodtset bensinstasjonen og tok kontakt med etterforskeren.

Mannen som tidligere har begått vinningskriminalitet og som er en kjenning av politiet, hentet flere bæreposer ut av bilen og la varene på bagasjelokket.

Fellen var nå i ferd med å klappe sammen for mannen i midten av 30-åra.

TYVEGODS: Her ankommer mannen (t.v.) bensinstasjonen i Tønsberg. Han henter ut flere poser av bilen for å vise fram til etterforskeren fra Securitas, som har utgitt seg for å være interessert i kjøpe varene. Etterforskeren (t.h.) ønsker å være anonym av hensyn til yrket sitt. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
TYVEGODS: Her ankommer mannen (t.v.) bensinstasjonen i Tønsberg. Han henter ut flere poser av bilen for å vise fram til etterforskeren fra Securitas, som har utgitt seg for å være interessert i kjøpe varene. Etterforskeren (t.h.) ønsker å være anonym av hensyn til yrket sitt. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

I nærheten fulgte etterforskerens medhjelper med og ringte politiet da mannen hentet ut varene. Etter kort tid rullet en uniformert politibil opp og mannen ble pågrepet på stedet og fraktet til Tønsberg politistasjon der han ble værende over natta i påvente av å bli avhørt lørdag.

Heleri - Vi har pågrepet en person for å ha solgt tyvegods fra Biltema på Finn.no, sa operasjonsleder Knut Henning Bjune i Vestfold politidistrikt til Dagbladet på fredag.

Samme kveld iverksatte politiet husransakelser på mannen bopel. Politiet kunne søndag kveld bekrefte at det var gjort beslag hjemme hos mannen.

Biltemas daglige leder, Geir Tore Øvrebø, ble tilkalt av Securitas-etterforskeren og kunne på stedet bekrefte at det var hans varer som ble tilbudt solgt.

- Dette er mine varer, sier Øvrebø til Dagbladet.

TATT PÅ FERSKEN:  Kort tid etter at mannen (ikledd svart hettegenser) har vist fram tyvegodset, ankommer politiet etter å ha blitt varslet av Securitas-etterforskerens medhjelper som fulgte aksjonen fra avstand. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
TATT PÅ FERSKEN: Kort tid etter at mannen (ikledd svart hettegenser) har vist fram tyvegodset, ankommer politiet etter å ha blitt varslet av Securitas-etterforskerens medhjelper som fulgte aksjonen fra avstand. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

- Jeg begynte å lure da varer som manglet i vår beholdning ble lagt ut for salg, sier Øvrebø som også er i stuss over at heleriforsøket fant sted bare et par kilometer unna butikken de er angivelig er stjålet fra.

Nye varer Noen av varene som ble tilbudt for salg hadde, ifølge Øvrebø, forsvunnet fra butikken den siste måneden. Han gjenkjente også personen som ble pågrepet av politiet og har sett mannen i butikken flere ganger.

- Varene er helt nye i vårt sortiment var ikke tatt ut av eskene engang, sier Øvrebø som nå kommer til å gå gjennom film fra overvåkningskameraer i butikken med lupe.

- Dette gikk helt etter planen, sier Securitas-etterforskeren som ønsker å være anonym av hensyn til yrket. Han skryter av politiet som kom raskt til stedet og pågrep mannen.

- Mannen er nå siktet for heleri etter å ha vært i besittelse av verktøy som er fratatt eier etter en kriminell handling, sier Jan Helge Palm. jourhavnede jurist i Vestfold politidistrikt..

ANNONSEN: Skjermbilde av Finn-no-annonsen der de stjålne varene ble tilbudt for salg.
ANNONSEN: Skjermbilde av Finn-no-annonsen der de stjålne varene ble tilbudt for salg. Vis mer
BEKREFTER TYVEGODS: Biltemas daglige leder, Geir Tore Øvrebø, ble tilkalt av Securitas-etterforskeren og kunne på stedet bekrefte at det var hans varer som ble tilbudt solgt. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
BEKREFTER TYVEGODS: Biltemas daglige leder, Geir Tore Øvrebø, ble tilkalt av Securitas-etterforskeren og kunne på stedet bekrefte at det var hans varer som ble tilbudt solgt. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media