Her går Hareide inn til skjebnemøtet: - Gjenstår en god del før KrF er fornøyde

Regjeringen ønsker å avklare budsjettspørsmålet.

MØTE: Partilederne Trine Skei Grande (V), Siv Jensen (FrP) og Knut Arild Hareide (KrF) møtes hos statministeren for videre samtalar om statsbudsjettet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
MØTE: Partilederne Trine Skei Grande (V), Siv Jensen (FrP) og Knut Arild Hareide (KrF) møtes hos statministeren for videre samtalar om statsbudsjettet. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Mens nordmenn flest er opptatt med gullrekka på TV, bruker Erna Solberg (H), Venstre-leder Trine Skei Grande, KrF-leder Knut Arild Hareide kvelden til å diskutere hvordan de skal bli enige om neste års statsbudsjett.

Skjebnespørsmålet blir diskutert hjemme hos Solberg i statsministerboligen i Oslo i kveld.

- Jeg tror at det er helt avgjørende for at vi skal greie å få til en enighet, og at veldig mye avgjøres nå i kveld, sa Krf-leder Knut Arild Hareide på vei inn til møtet.

Han karakteriserte møtet som et skjebnemøte.Klarer de ikke å bli enige om budsjettet, kan det føre regjeringen ut i krise.

Steile fronter

Det vil være knusende for samarbeidet mellom de fire partiene om de ikke klarer å bli enig om noe så grunnleggende som statsbudsjettet.

- Budsjettavtale og budsjettenighet er som et DNA i samarbeidsavtalen. Vi har ikke sagt at vi skal skal bli enige om budsjettet, vi har sagt at vi skal søke å få til en enighet, men det er jo den største saken, og påvirker hele neste års politikk, og derfor er det selvsagt veldig viktig å få til en enighet om det, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer