Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her går hvithaien til angrep like ved Australias mest besøkte strand

Monsteret fra havet skremmer strandglade Sydney-boere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bondi Beach i Sydney er en av verdens mest kjente strender, og blant de aller mest populære i Australia.

Nettopp derfor skaper videoen over skrekk. Den ble filmet på sjøen, like ved Bondi Beach, og viser hvordan en 5,4 meter stor hvithai går til angrep på en fiskerbåt.

I videoen kan du se hvordan hvithaien glefser til seg en mindre hai fiskerne har fått med seg. Haien går til stadig kraftigere angrep på fiskebåten, og ifølge Herald Sun var det like før en av fiskerne ble tatt av haien.

Fiskeren Henry Minter sier til News.com.au at han aldri har sett noe liknende i løpet av åra han har holdt til på sjøen utenfor Sydney.

- Vi jobber i havna hver dag, sier han.

Men ut fra videoen over ser det ikke ut til at det var frykten som rådet i fiskebåten da haien gikk til angrep, de virker alle ganske så gira og prøver å ta på hvithaien.

- Vi byttet på å ta på nesa hans, sier Minter.

Selv om haien skaper frykt blant strandgjengere, understreker en talsmann for de lokale myndighetene at det alltid har vært hai i farvannet.

- Vi deler havet med haien, det kommer vi ikke unna. Vi har regelmessige vaktrunder ved stranda og ut i bukta for å sørge for at de som er ute og bader er trygge, sier talsmannen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling