DRAMATISK ØYEBLIKK: Krokodillen låser kjeven rundt snabelen til elefantbabyen, før resten av elefantflokken kommer den lille til unnsetning. Foto; Johan Opperman/Solent News
DRAMATISK ØYEBLIKK: Krokodillen låser kjeven rundt snabelen til elefantbabyen, før resten av elefantflokken kommer den lille til unnsetning. Foto; Johan Opperman/Solent NewsVis mer

Her går krokodillen til angrep på babyelefanten!

Amatørfotograf Johan Opperman (38) fanget det dramatiske øyeblikket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Under oppsyn av resten av elefantflokken, skulle babyelefanten ta seg et forfriskende bad - og litt drikke - da han ble angrepet av en glupsk krokodille.

Ville drepe Hendelsen fant sted i Kruger nasjonalpark i Sør-Afrika, og ble fanget opp av en amatørfotograf fra Pretoria, som tilfeldigvis var på en  dagstur i parken fra Pretoria.
 
- Jeg hørte plutselige hyl fra elefantbabyen i det krokodillen forsøkte å låse kjeven rundt snabelen hans. Krokodillen var nok på jakt etter en «elefantlunsj», sier Johan Opermann til Telegraph.

Kom til unnsetning Resten av elefantflokken hørte også babyens rop om hjelp, og kom den lille elefanten til unnsetning ved å hyle og trampe alt de maktet rundt krokodillen.

Krokodillen slapp taket og rømte, mens den skremte elefantbabyen - som tilsynelatende var helt uskadd - søkte trøst hos flokken.

Da flokken følte at alt var vel, krysset de dammen i samlet flokk, kun få meter unna stedet hvor krokodillen hadde gjemt seg.

Sjeldent - Et par eksperter har fortalt meg at angrep som dette er svært sjeldent. Normalt forsøker ikke krokodiller å fange elefanter, sier Oppermann.

- Rett etter hendelsen visste jeg ikke om jeg hadde klart å fange angrepet med kameraet mitt, og det var først da jeg kom til feriestedet mitt på kvelden, og fikk se bildene på datamaskinen, at jeg så blinkskuddet, sier amatørfotografen.