KASTET DRINK: Den svenske politikeren Kent Ekeroth ble oppsøkt og angrepet av en kvinne på et utested i Stockholm natt til fredag. Ekeroth lever under beskyttelse av livvakter som raskt var på plass og fjernet kvinnen. Foto: Leserbilde med tillatelse fra Expressen.
KASTET DRINK: Den svenske politikeren Kent Ekeroth ble oppsøkt og angrepet av en kvinne på et utested i Stockholm natt til fredag. Ekeroth lever under beskyttelse av livvakter som raskt var på plass og fjernet kvinnen. Foto: Leserbilde med tillatelse fra Expressen.Vis mer

Her går kvinnen til angrep mot den svenske politikeren

Fra Sverige Demokraterna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politikeren Kent Ekeroth (33) fra Sverigedemokraterna ble angrepet av en kvinne på et utested i Stockholm natt til fredag.

Det melder svenske Expressen.

Kvinnen skal ha oppsøkt Ekeroth og kastet en drink mot ham.

Under beskyttelse Svensk politi bekrefter at Ekeroth er under beskyttelse av livvakter og at han var innblandet i hendelsen natt til fredag.

- Det var relativt udramatisk og den beskyttede personen var aldri utsatt for fare, sier politiets pressesjef Sirpa Franzén til Expressen.

Ekeroth har vært valgt til Sveriges riksdag fra Stockholms län siden 2010. Han er også kjent som en kritiker av islam.

Anmeldt 33-åringen satt ved et bord på utestedet Grand Escalier i Sturegallerian i Stockholm da situasjonen oppsto. En kvinne, med et glass i hånda, oppsøkte Ekeroth før hun kastet innholdet i glasset på ham.

Vitner på stedet skal ha fortalt at Ekeroths sikkerhetsvakter raskt var på plass og fikk fjernet kvinnen. Opptrinnet var likevel nok til at Ekeroth og hans venner forlot stedet kort tid senere.

Kvinnen er anmeldt etter angrepet.

Ekeroth var i 2012 involvert i en kontroversiell sak da han og partikollegaer ble filmet utstyrt med jernstenger på byen i Sverige.

KONTROVERSIELL: Sverigedemokraternas Kent Ekeroth. Foto:  AFP PHOTO / JANERIK HENRIKSSON
KONTROVERSIELL: Sverigedemokraternas Kent Ekeroth. Foto: AFP PHOTO / JANERIK HENRIKSSON Vis mer