Her går nynazistene og blitzerne løs på hverandre

Denne dramatiske filmen viser masseslagsmålet på St. Hanshaugen i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Videoen som er filmet rett ved La Boheme på St. Haugen, viser hvordan om lag femti personer går løs på hverandre med stoler, brannslukkningsapparater, glass og andre gjenstander.

- Det var en veldig spesiell situasjon. De kasta møbler og brannslukkningsapparat etter hverandre. Vi var ganske skjelvne etterpå, forteller mannen som filmet opptrinnet.

- Vi trodde først det var casuals. Det hadde aldri falt meg inn at det var nynazister der, sier han.

Skjold og tåregass Masseslagsmålet på La Boheme på St. Hanshaugen i natt startet etter at en gjeng blitzere stormet et nynazistjulebord på utestedet.

Videoen viser hvordan politiet etterhvert ankommer stedet og med bruk av skjold og tåregass prøver å roe bråkmakerne.
Da gikk mellom 40 til 50 personer løs på hverandre.

Mange skrekkslagne forbipasserende var vitner til den voldsomme slåsskampen. De har beskrevet at de så minst én bevisstløs person utenfor utestedet.

- Masse stoler ble kastet, vinduer knust og brannslukkingsapparat tømt. Vi talte 11 politibiler og 4 ambulanser på det meste. Flere ikledd svarte hettegensere løp fra stedet idet politiet kom, forteller et øyenvitne til Dagbladet.

Én til sykehus - Mellom 40 og 50 menn gikk løs på hverandre. Stoler, bord og flasker bare fløy ut av Planet Hollywood eller La Boheme. Politi med skjold og hunder kom til stedet, og det var flere sårede og mange ambulanser, forteller et annet vitne til Dagbladet.

TIL SYKEHUS: En person ble sendt til sykehus, og to til legevakta etter massaslagsmålet. Foto: Dagbladet-tipser
TIL SYKEHUS: En person ble sendt til sykehus, og to til legevakta etter massaslagsmålet. Foto: Dagbladet-tipser Vis mer

Én mann ble kjørt Ullevål med kutt- og øyeskader etter å ha blitt truffet av en knust flaske, mens to andre ble kjørt til legevakten.

Tolv politipatruljer måtte til for å skille partene, skriver Aftenposten.

Først ved 01-tiden hadde politiet kontroll på stedet.

KAOTISK: - Det var ganske kaotisk da politiet kom til stedet, sier Finn Belle, operasjonsleder i Oslo politidistrikt. Foto: Dagbladet-tipser
KAOTISK: - Det var ganske kaotisk da politiet kom til stedet, sier Finn Belle, operasjonsleder i Oslo politidistrikt. Foto: Dagbladet-tipser Vis mer