Her går partytrikset galt

Et russisk bryllup endte i tragedie etter at en gjest ble livstruende skadd i «russisk rulett».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En bryllupsgjest ble pågrepet av politiet etter at en mann ble livstruende skadd under det som var ment til å være et morsomt partrytriks; en variant av det potensielt livsfarlige spillet «russisk rulett».

Det hele ble fanget på videokamera og ble lagt ut på internett. Videoen, som du kan se øverst i denne saken, har vakt stor oppsikt i Russland.

I videoen kan du se at gjesten, som akkurat hadde holdt en tale i bryllupet i Astrakhan i Sør-Russland, retter pistolen mot sitt eget hode og og pistolen avgir en klikkelyd. En smilende mann spør deretter om noen andre vil prøve.

- Barnslig spøk- Russisk rulett, ja? spør en gjest som satte pistolen mot hodet og fyrte av. Men denne gangen går det galt, og en gummikule treffer hodet hans. Mannen faller sporenstreks i gulvet foran forskrekkede bryllupsgjester, i tillegg til bruden og brudgommen, melder The Daily Mail.

Den pågrepne mannen som eier våpenet hevder pistolen var tom før han tok den med, og sier det hele bare var en barnslig spøk.

- Jeg ville bare utføre partytrikset mitt. Jeg forventet applaus etter at jeg gjorde det og trodde ikke at noen ville gjøre det samme som meg, skal mannen ha forklart i etterkant. Han må nå møte i retten.

Hjerneskader og lammelserThe Daily Mail siterer russiske nyhetskilder på at tilstanden skal være alvorlig for mannen, som har fått operert ut kulen av hodet. Han skal ha endt opp med både hjerneskader og lammelser.

Russisk rulett er sett på som en manndomsprøve i Russland, og kommer fra Tsar-Russland, da fengselsvakter tvang fanger til å spille spillet mens de veddet på hvem som ville dø.