Her går politiet til storaksjon

Video fra massepågripelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Oslo politidistrikt aksjonerte i dag mot en rekke adresser i Oslo, og pågrep mellom 10 og 20 personer. En av de pågrepne er ifølge VG Nokas-raner Metkel Betew (36).

- Jeg vil ikke kommentere dette på noen annen måte enn at det tunge ransmiljøet på Østlandet er representert blant de pågrepne, sier politiinspektør Einar Aas ved Oslopolitiet til Dagbladet om dette.

Samarbeid Aksjonen kom som følge av etterforskning over tid mot et sammensatt kriminelt miljø. Ifølge Aas ble det også gjort betydelige narkotikabeslag.   - Etterforskningen har vært omfattende og vi har samarbeidet med andre lands politimyndigheter, andre politidistrikter i Norge og Tollvesenet. Selv om vi aksjonerte i dag, gjenstår mye etterforskning i saken, sier Einar Aas som er leder for Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt.

- Nekter straffskyld Flere kjente kriminelle ble pågrepet i den omfattende aksjonen på Østlandet.

Metkel Betews mangeårige forsvarer, Marius O. Dietrichson, sier følgende til Dagbladet:
- Betew nekter straffskyld.

- I denne konkrete saken?

- Ja.  

Betew har vært i frihet i 295 dager siden han slapp ut etter å ha sonet dommen for Nokas-ranet i 2004. 36-åringen ble dømt til 16 års forvaring, og slapp ut i fjor etter at minstetiden på ti år var sonet.
 
- Fra MC-miljøet Ifølge NRKs opplysninger er også personer fra både MC-miljøet og det tidligere tunge ransmiljøet på Østlandet blant de pågrepne.

De  sitter nå i arresten i påvente av avhør. Det er planlagt at flere av dem vil bli framstilt for fengsling førstkommende onsdag.

Dagbladet følger saken.

PÅGREPET: NOKAS-dømte Metkel Betew skal være blant de pågrepne etter at politiet aksjonerte mot et kriminelt miljø på Østlandet, og siktet for alvorlig narkotikakriminalitet

Foto: ERLING HÆGELAND / DAGBLADET
PÅGREPET: NOKAS-dømte Metkel Betew skal være blant de pågrepne etter at politiet aksjonerte mot et kriminelt miljø på Østlandet, og siktet for alvorlig narkotikakriminalitet Foto: ERLING HÆGELAND / DAGBLADET Vis mer
<strong>GJENNOMFØRTE PÅGRIPELSER:</strong>  Sjef seksjon Organisert Kriminalitet ved Oslo politikammer Einar Aas.   Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
GJENNOMFØRTE PÅGRIPELSER: Sjef seksjon Organisert Kriminalitet ved Oslo politikammer Einar Aas. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer