Her går seksåringen til faren sin for første gang

Den amerikanske soldaten fikk litt av en overraskelse da han kom hjem fra Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En av de mest sentimentale avkrokene på nettet er sida WelcomeHomeBlog.com.

Sida spesialiserer seg på å legge ut videoer som viser amerikanske soldater som kommer hjem fra tjenestegjøring i utlandet, og videoene av hjemkomstene er godt egnet til å få fram øyeallergien til de fleste.

Videoen du kan se over går sin seiersgang i USA i disse dager. Den viser øyeblikket der marinesoldaten Jeremy Cooney fikk se sin seksårige sønn igjen etter å ha tjenestegjort i Afghanistan.

Og møtet mellom far og sønn som har vært skilt fra hverandre av en krig er kanskje rørende nok i seg selv, men Cooney og familien har en historie som gjør at man nærmer seg Disney-sentimentalitet.

Cooneys sønn lider nemlig av cerebral parese og kunne ikke gå da faren ble sendt i krigen.

Mens Cooney var i Afghanistan hadde imidlertid sønnens lidelse bedret seg, og han hadde tatt sine første skritt. Dette valgte mora Melissa å holde for seg selv, så det kunne være en gledelig overraskelse for soldat-ektemannen når han kom hjem igjen.

Akkurat slik ble det.

- Da pappa var borte lærte han seg å gå. Da faren kom hjem hadde vi ordnet det slik at Michael kunne gå til faren sin for første gang noensinne. Vi hadde holdt det at han kunne gå skjult for faren, skriver Melissa.