I FULL FYR: Den vernede KB-hallen i København sto i full fyr i morgentimene i dag. Dermed blir det kroken på døra for årest sex- og erotikkmesse, som skulle åpne i dag.Foto: AP Photo/POLFOTO
I FULL FYR: Den vernede KB-hallen i København sto i full fyr i morgentimene i dag. Dermed blir det kroken på døra for årest sex- og erotikkmesse, som skulle åpne i dag.Foto: AP Photo/POLFOTOVis mer

Her går sexleketøy for millioner opp i røyk

Litt vel hett under den erotiske verdensmessen i København.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KB-hallen i Fredriksberg i København sto i dag i full fyr. Sportshallen, som er fra 1938, tok fyr i morgentimene. Brannårsaken er fortsatt ukjent.

Ingen skal ha blitt alvorlig skadd i brannen, som begynte før sexmessens åpningstid i dag tidlig, men to personer skal ha blitt bragt til sykehus med røykskader. Disse skal ha vært blant standholderne som overnattet i hallen.

Verst gikk det ut over dildoer, vibratorer, oppblåsbare dukker og andre sexhjelpemidler. Sexleketøy for flere millioner kroner har gått opp i røyk.

- Har ikke forsikring - Jeg er en av dem med flest varer. Jeg har mistet utstyr verdt halvannen million kroner, sier standeier John Patrick til Politiken.

- Det gjør vondt i hjertet, sier Patrick, som har vært med på messen hvert år de siste 15 årene. Han frykter nå at han må slutte i sexleketøy-bransjen.

- Det har gått 15 år, men jeg har fortsatt ikke skaffet meg forsikring, sier han til Politiken.

- Ville redde dildoer Brannen falt flere tungt for brystet: Ekstra-Bladet har publisert en video av kunstneren Carl Hodges som angivelig forsøkte å forsere brannfolkene for å komme seg inn i hallen for å redde sine dildoer.

Rundt 25000 mennesker var ventet til messen, som skulle holde åpent fra i dag til og med 2. oktober.

The Beatles, som aldri kom til Norge, spilte i K.B. Hallen i 1964. Også Rolling Stones, Louis Armstrong og Duke Ellington har opptrådt her.
I 1944 ble bygget utsatt for et bombeangrep som danske nazister sto bak. Ødeleggelsene var store, men etter krigen ble hallen bygget opp igjen. Tidligere i år ble K.B. Hallen fredet.

AVLYST: Årets sexmesse avlyses. neste år må de muligens finne nye lokaler. Foto: AFP PHOTO / Dennis Lehmann
AVLYST: Årets sexmesse avlyses. neste år må de muligens finne nye lokaler. Foto: AFP PHOTO / Dennis Lehmann Vis mer