Tesla Model S:

Her går skue­spillerens Tesla opp i flammer

Tesla beskriver det som «en ekstraordinær, uvanlig hendelse».

FULL FYR: Den amerikanske skuespilleren Mary McCormack priser seg lykkelig over at hennes tre døtre ikke satt i bilen da den tok fyr. Foto: Mary McCormack / Twitter
FULL FYR: Den amerikanske skuespilleren Mary McCormack priser seg lykkelig over at hennes tre døtre ikke satt i bilen da den tok fyr. Foto: Mary McCormack / Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Rystet og sjokkert tok den amerikanske skuespilleren Mary McCormack (49), som blant annet har spilt i tv-serien «The West Wing», til Twitter fredag kveld. Der viste hun følgerne sine hva som hadde hendt med familiens Tesla Model S.

På videoen McCormack har delt på nettsamfunnet, kan man se hvordan flammene spruter ut under bilen, og grå og svart røyk som stiger opp.

Inni bilen satt ektemannen hennes, den britiske produsenten Michael Morris (44), som blant annet har produsert episoder for den omdiskuterte Netflix-serien «13 Reasons Why».

- Helt ut av det blå

Ifølge McCormack hadde ikke ektemannen hennes vært involvert i en ulykke i forkant, og bilen begynte angivelig å brenne helt uten forvarsel.

- Dette er det som skjedde med min ektemann og bilen hans i dag. Ikke en ulykke, helt ut av det blå, i trafikken på Santa Monica Boulevard, skriver hun i en Twitter-melding som er rettet til bilprodusenten Tesla.

- Takk til det hyggelige paret som kjørte etter ham, og fikk ham til å kjøre til siden. Og takk gud for at mine tre små jenter ikke befant seg i bilen med ham, fortsetter hun.

Videre følger McCormack opp med flere meldinger hvor hun hevder at bilen ikke sto i autopilotmodus, og at bilen knapt bevegde seg i trafikken i forkant av ulykken. På spørsmål fra en annen Twitter-bruker, om Tesla vet hva som har skjedd, skriver hun at hun ikke har hørt et ord fra dem.

EKTEPAR: Mary McCormack delte fredag kveld en video av at familiens Tesla tok fyr. Ektemannen Michael Morris kjørte bilen. Foto: Evan Agostini / AP / NTB Scanpix
EKTEPAR: Mary McCormack delte fredag kveld en video av at familiens Tesla tok fyr. Ektemannen Michael Morris kjørte bilen. Foto: Evan Agostini / AP / NTB Scanpix Vis mer

Bekrefter hendelsen

Politibetjent i West Hollywood, William Nash, bekreftet lørdag at en politipatrulje så røyk stige fra bilen før den plutselig tok fyr. Deretter tilkalte de brannvesenet, som raskt fikk kontroll på flammene, skriver The Guardian.

Han fortalte også at føreren av bilen kom seg ut uten skader. Han antyder samtidig at brannen kan ha vært forårsaket av en batterifeil.

Bilprodusenten Tesla har beskrevet det som «en ekstraordinær, uvanlig hendelse», og forteller at de etterforsker forholdet.

FARLIG NÆRT: Tesla-føreren kjørte farlig nært både en gjeng syklister og en bil i motgående kjørefelt på Osloveien, mellom Sonsveien og Hølen, tirsdag. Video: Eirik Tobias Vis mer

Autopilot-hendelser

De siste månedene har flere Tesla-biler som er satt i autopilotmodus, havnet i ulykker. Minst fire hendelser som involverer Tesla-biler i autopilotmodus har blitt omtalt så langt i år, noe som har fått Tesla-eier, Elon Musk, til å rykke ut og be bilførere holde seg våkne og holde hendene på rattet for å ha kontroll på kjøretøyet.

- Ved bruk av autopilot minnes sjåføren kontinuerlig på at han er ansvarlig for å holde hendene på rattet og beholde kontroll over kjøretøyet til enhver tid.

- Tesla har alltid vært tydelig på at autopilot ikke gjør bilen immun mot ulykker, og før en sjåfør kan bruke systemet, må han godkjenne en dialogboks som sier at «Autopilot er designet for bruk på motorveier med midtdeler og tydelige kjørefeltlinjer», sa Tesla i en uttalelse tidligere i år.

Autopilot-systemet ble lansert i 2015 og gjør at bilene kan skifte fil, endre hastigheten og bremse automatisk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer