Her går soldatene til angrep på aktivistene

Ny video viser at den israelske oberstløytnanten slo ned minst seks aktivister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forrige helg gikk det mot diplomatisk skandale da en video av en israelsk oberstløytnant som helt uprovosert slo ned en dansk aktivist ble lekket på nettet.

Israel rykket imidlertid fort ut og så vel presidenten som statsministeren fordømte handlingene til Shalom Eisner, oberstløytnanten som med våpen i hånda slo ned den danske aktivisten.

Det israelske forsvaret fordømte også handlingene og suspenderte mannen som var like ved å bli oberst i hæren. Men samtidig hevdet en talsmann for de væpnede styrkene at også aktivistene hadde vært voldelige.

Slår ned fem aktivister Dette fester imidlertid ikke israelske medier lit til. Særlig ikke etter at videoen du kan se over ble offentliggjort av aktivistgruppa B'Tselem.

Videoen er fra palestinsk TV og viser hvordan soldatene oppførte seg svært aggresivt mot aktivistgruppa. Ifølge gruppa slo Eisner til minst fem forskjellige aktivister under hendelsen.

- I tillegg, i kontrast til Eisners egen beretning, ser det ikke ut til å være noen tegn på vold fra demonstrantene, skriver den israelske avisa Haaretz.

I videoen over kan du også se hvordan de israelske soldatene gjør et stort poeng av å frata aktivistene syklene de hadde med seg. Soldatene kaster syklene ut i grøfta.

Moralsvikt Selv ikke aktivistene som forsøker å komme seg unna får lov til å ta med seg syklene sine.

Israel forsvarssjef Benny Gantz sier at soldatene utviste en total «moralsvikt». Gantz sier at hendelsen etterforskes og at det så langt tyder på at det ble gjort feil både i planleggingen og utføringen av arbeidet.

Eisner blir nå overflyttet til administrasjonen og kan få en aktiv rolle i hæren igjen i 2014 hvis han ikke har begått nye regelbrudd, skriver Haaretz.