Her går super-raketten i havet kun 200 meter fra Tommys arbeidsplass

- Raketten skal definitivt ikke falle ned der, sier Odd Roger Enoksen.

PLASK I HAVET: Scramjet-raketten går rett i havet, kun 200 meter fra Tommy Larsens arbeidsplass. Alle foto: Tommy Larsen
PLASK I HAVET: Scramjet-raketten går rett i havet, kun 200 meter fra Tommy Larsens arbeidsplass. Alle foto: Tommy Larsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var klokka 15.20 i dag at Tommy Larsen gikk opp på taket av jobben 7 km fra Andøya rakettskytefelt for å ta bilder av dagens oppskyting av en scramjet-rakett fra Australia.

- Etterhvert som jeg tok bildene så banen til raketten litt rar ut. Etter en stund forsvant raketten fra mitt syn, men så begynte en buldring fulgt av en plystrelyd av at noe faller ned, forteller Tommy Larsen til Dagbladet.

Deretter ble det svært dramatisk for hobbyfotografen.

- Lyden kom nærmere og nærmere og til slutt fikk jeg øye på raketten som kom styrtende mot havet. Jeg tok så mange bilder da raketten falt ned rett utenfor moloen omlag 200 meter fra der jeg sto, sier Larsen.

Det var en scramjet-rakett fra det australske forskningsprosjektet Scramspace som skulle skytes opp i dag. Målet var at raketten skulle oppnå en hastighet på åtte ganger lydhastigheten (8 mach). Forskningsprosjektet har ifølge vol.no en prislapp på over 70 millioner kroner.

- Feil under oppskyting Kjell Bøen hadde det operative ansvaret for dagens rakettoppskyting. Han bekrefter at nyttelasten i raketten falt ned rett nedenfor Tommy Larsens arbeidsplass. Bøen sier at de nå er i en datainnsamlingsfase for å få oversikt over hva som gikk galt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer