Her går tyvene rett i politifella

Frekkassene tror de skal få loppe en bil - havner rett i buret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En blond kvinne med håndveska over skulderen tar seg inn i bilen, og med et målrettet blikk og raske bevegelser får hun med seg det som måtte være av verdisaker.

Slik kan et tyveri fra en bil utspille seg. Vanligvis skjer det svært fort, uten vitner som kan kaste lys over saken.

For tyvene du kan møte i videoen øverst i denne saken var det imidlertid noen som fulgte med. De ble ofre for en felle politiet i Birmingham hadde lagt i sentrum av millionbyen.

En lokkebil ble plassert ut. Fullproppet av teknologi - både kameraer og sensorer som lydløst varsler om innbrudd - sto den parkert som en fristelse tyvene ikke kunne unngå.

TATT PÅ FERSKEN: I fullt dagslys tar denne tyven seg inn i bilen og stikker av med GPS-en. Kort tid seinere ble han pågrepet på en pub, sjokkert over at politiet klarte å finne ham. Alle foto: West Midlands Police.
TATT PÅ FERSKEN: Denne hettekledde mannen lopper bilen frenetisk for verdisaker.
TATT PÅ FERSKEN: Den hettekledde mannen får etter kort tid også selskap av en hettekledd kompis, som hjelper til med tyveriet.
TATT PÅ FERSKEN: Her oppdager mannen at det ligger en PC-bag i bilen han går forbi. Etter å ha sjekket at kysten er klar går han til verks.
TATT PÅ FERSKEN: Tyven tar med seg bagen, sjekker at den ikke er tom og går videre. Alt skjer i løpet av sekunder.
TATT PÅ FERSKEN: Denne kvinnen gikk forbi lokkebilen sammen med en gruppe venner. Men fristelsen ble for stor, så kort tid seinere kom hun tilbake og raidet bilen.
TATT PÅ FERSKEN: Denne kvinnen gikk forbi lokkebilen sammen med en gruppe venner. Men fristelsen ble for stor, så kort tid seinere kom hun tilbake og raidet bilen.

Med synlige verdisaker strategisk plassert i bilen kunne politiet bare lene seg tilbake og vente på det første innbruddet. Det ble opptil flere.

Stjeler i fullt dagslys Politiet har valgt å offentliggjøre videoene i håp om at potensielle biltyver skal tenke seg om både en og to ganger før de bryter seg inn i en bil.

Det videoen iallfall viser er at biltyvene kan være hvem som helst, og at de ikke har noen skam. Tyveriene pågår selv i fullt dagslys.

- Det er ikke akkurat det smarteste du kan gjøre som kriminell, det å bryte seg inn i en politibil. Men det er akkurat det mange uvitende kriminelle gjør, sier Simon Williams fra Birmingham-politiet.

- Tyverier fra biler gjøres vanligvis på sekunder, ofte med ingen vitner eller overvåkningsbilder som kan vise hva som skjedde. Men lokkebilene lar oss fange tyver i en felle og ta dem på fersk gjerning. Mange blir arrestert på stedet eller kort tid etter takket være bildene, sier Williams.

- Stor suksess I videoen kan du se en mann i t-skjorte ta seg inn i bilen i fullt dagslys. Han ble gjenkjent av politiet på videoen, og da en patrulje dukket opp på den mistenktes stampub ble han tatt på fersken mens han var i ferd med å selge GPS-en han hadde stukket av med.

- Lokkebilene er en suksess og lar oss få ned denne kriminaliteten i West Midlands. Vi ser færre tyverier fra biler hvert år siden vi introduserte dette systemet, i år er det en nedgang på nesten 8 prosent, sier Williams.

Overvåkningsbildene vil også bli vist fram i BBC-programmet «Caught Red Handed» i kveld. Programmet setter søkelys på kriminalitet og sendes fram til fredag.