Bilbranner i Sverige:

Her går ungdommene fra bil til bil og tenner på

Politiet jakter desperat på gjerningsmennene etter at nærmere 100 biler ble tent på vest i Sverige.

BILBRANN: Svartkledde og maskerte ungdommer tente på og vandaliserte 80 biler sør i Sverige. Video: Expressen TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ikledd finlandshetter og mørke klær, gikk flere titalls ungdommer rundt på parkeringsplasser i flere av Sveriges byer mandag kveld og natt til tirsdag. Videoer fra vitner viser at flasker fylt med brennbar væske blir kastet mot bil etter bil. Små eksplosjoner blir etterfulgt av flammehav før gjerningspersonene forsvinner.

Tirsdag morgen var fremdeles ingen pågrepet for det som tilsynelatende er en rekke koordinerte bilbranner. Like før klokka 13 melder imidlertid politiet at flere skal være arrestert. Allerede har de gått ut med en teori om at sosiale medier er tatt i bruk i brannstifternes samarbeid.

Mandag kveld og tirsdag morgen har politiet holdt det de betegner som flere foreldre- og ungdomsamtaler. Dette skal være med ungdommer som befant seg i noen av områdene hvor brannene fant sted og foreldrene til disse.

- Vi tok hånd om dem og kjørte dem hjem til foreldrene sine. I etterkant har vi kontaktet sosialtjenesten som tar over, ettersom de er veldig unge, sier lensmann Jack Lennartsson til avisa TTELA.

De aktuelle ungdommene skal imidlertid ikke være mistenkte i saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer