Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her går USAs nasjonalsymbol til angrep på Donald Trump

Måtte rømme fra illsint ørn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Donald Trump bruker slagordet «Make America great again» for alt det er verdt i den amerikanske valgkampen, og har ikke vært redd for å si at han er en vaskeekte amerikaner. Men den republikanske presidentkandidaten fikk voldsomme problemer da han skulle posere med et av de største amerikanske symbolene.

Da den utskjelte mangemilliardæren skulle posere for bilder til Time Magazine tidligere i år, hadde 69-åringen fått plassert en hvithodet havørn - selve sybolet på USA - på armen. Bildene skulle brukes i forbindelse med deres kåring av «Time's Person of The Year»

- Ikke igjen Men selv om Trump gjennom hele valgkampen har jobbet for å framstå som en knallhard og tøff politiker, fremstår han ikke som noen tøffing i møtet med ørnen. Havørnen, med det passende navnet «Uncle Sam», langet ut mot republikaneren flere ganger.

- Vi kommer ikke til å gjøre det igjen. Det skjer ikke, kan man høre Trump si etter at fotografen er ferdig.

Basert på grimasene han skjærer i videoen, virker det ikke som om «The Donald» var spesielt komfortabel med situasjonen. Men i et intervju med tv-programmet «Fox and Friends» torsdag, nektet han for å ha vært redd.

- Nei, egentlig ikke, svarte han kort.

Stabil oppslutning En fersk måling fra New York Times og CBS News, viser at Donald Trump beholder ledelsen over de andre republikanske presidentkandidatene. 

Meningsmålingen viser at Trump får en oppslutning på 35 prosent blant republikanske velgere. Hans nærmeste konkurrent Ted Cruz får 16 prosent, mens Ben Carson på tredjeplass får 13 prosent. 

Målingen viser at nesten to tredeler av alle velgerne i USA oppgir at de er bekymret eller skremt over muligheten for at Trump kan bli president. Ifølge målingen er det marginalt mer akseptabelt blant amerikanske velgere at Hillary Clinton blir ny president i stedet for Trump, melder NTB.

Foreløpig er kun deler av målingen publisert. Resten av målingen, som ble gjennomført 4. desember, før Trumps muslimutspill, blir publisert i sin helhet klokken 0.30 natt til fredag norsk tid.

Vil nekte muslimer innreise Trump har fått flengende kritikk fra flere fronter, etter at han tidligere denne uka sa at USA måtte stenge grensene for alle muslimer.

«Donald J. Trump vil nekte alle muslimer å komme inn i USA før representanter for landet vårt skjønner hva som foregår», het det i en uttalelse fra republikaneren.

Dette var trolig ikke det siste i en lang rekke kontroversielle utspill, etter at han blant annet har foreslått overvåkning av alle landets moskeer, og en database der alle muslimer i USA skal registreres.

Sammenlignes med Hitler Ikke lenge etter at  Donald Trump la fram sitt kontroversielle forslag om å nekte muslimer innreise til USA, ber han om å få stengt nettet, ifølge Forbes.

- Vi mister mange mennesker på grunn av nettet. Vi må snakke med Bill Gates og mange andre personer som virkelig forstår hva som skjer, sa Trump i en tale for rundt 500 tilhengere i Sør-Carolina denne uka.

Den amerikanske avisa Philadelphia Daily News gikk så langt som å trekke klare linjer til Hitler. Avisa viet forsida til et bilde der Trump gestikulerer med høyrearmen, sammen med tittelen «The New Furor», noe som ble oppfattet som en klar referanse til Adolf Hitler - Føreren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media