Corona i India

Her gikk det galt

Pekes ut som «den største superspreder-hendelsen i pandemiens historie».

KUMBH MELA: Prosesjonen for å ta et bad i Ganges-elva under festivalen i Haridwar. Bildet er tatt 14. april 2021. Foto: REUTERS/Anushree Fadnavis / NTB
KUMBH MELA: Prosesjonen for å ta et bad i Ganges-elva under festivalen i Haridwar. Bildet er tatt 14. april 2021. Foto: REUTERS/Anushree Fadnavis / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

India har i lengre tid stått i en tsunami av coronasmitte. Landets andre bølge nådde toppen i begynnelsen av mai, og er ifølge statistikken på vei nedover. Likevel er det fortsatt enormt store smittetall hvert døgn.

Lørdag ble det registrert over 165 000 nye smittede, dagen før var tallet nesten 174 000.

Store religiøse samlinger, gjenåpning av offentlige steder og politiske folkemøter ble fort pekt ut som årsaken for smitteøkningen i april. Særlig en religiøs samling pekes ut; Kumbh Mela.

Ashish Jha, rektor ved skolen for folkehelse ved Brown University, har uttalt at Kumbh Mela muligens var «den største superspreder-hendelsen i pandemiens historie», skriver The Guardian.

Tidligere i mai stemplet også BBC festivalen som en superspreder-hendelse, og viste til meldinger om deltakere som tester positivt etter hjemreise.

Epidemiolog Lilit Kant sier til den britiske kringkasteren at store grupper mennesker uten masker, syngende ved elvebredden, skapte et ideelt miljø for viruset å spre seg fort i.

- Har brakt oss en katastrofe

Millioner av Hindu-pilegrimer reiste for å bade i Ganges-elva, og mange returnerte hjem med coronasmitte, skriver The Guardian.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer