Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her gikk dødsruta

NITTEDAL (Dagbladet): I førersetet på Mercedesen satt en livløs sjåfør lent ut mot bildøra. Hendene hans lå i fanget. 24-åringen ble trolig drept med to skudd i nakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette synet møtte Marta Furulund som stanset ved drosja i Rusveien ved Askkroken mens hun kjørte sin vante morgenrute med Aftenposten.

- Det var mange tanker som begynte å svirre. Jeg ble fortvilet. Jeg gråt og var helt utenfor, sier kvinnen til TV2. Hun beskriver hendelsen som sitt livs mareritt.
Hun meldte fra om drapet klokka 03.53, opplyser avdelingsoverlege Terje Strand ved AMK-sentralen på Sentralsykehuset i Akershus.

Kvinnen ringte 113 etter først å ha fysisk sjekket om drosjesjåføren var død eller levende. Deretter satte hun seg inn i egen bil og ventet.
- Jeg fikk beskjed om å være på stedet til politiet kom, forteller kvinnen.

En halvtime

Oslo Taxi opplyste i går at 24-åringens siste sjåføroppdrag gikk fra Solli plass i Oslo klokka 02.35 natt til i går. Drapet har trolig skjedd mellom klokka 02.50 og 03.50 - rett før Marta oppdaget udåden.

I den mørke og kalde vinternatta på det spredt bebygde stedet satt kvinnen alene og ventet i en halvtime før ambulansen nådde fram. På AMK-sentralen klokket de tidspunktet til 04.17.

Ennå lenger måtte hun vente på politiet. På en pressekonferanse ved lensmannskontoret i Nittedal i går ble det opplyst at politiet ifølge loggen var på stedet klokka 04.39 - tre kvarter etter at avisbudet slo alarm.

Polititjenestemenn på åstedet sa noe annet i går; at de kom like etter ambulansen og før klokka 04.30.

Reagerte sterkt

I går formiddag ble hun avhørt av politiet. Senere fikk hun bistand av bedriftshelsetjeneste og psykiater.

Det som særlig skal ha rystet henne, er en lang og ensom ventetid nær en væpnet drapsmann på flukt.

FORTVILTE:</B> Odd Westvang (foran) og Tore Jensen markerte i går avsky på åstedet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media