«HETTEMANNENS» BEVEGELSER: Dette er ruta politet mener «hettemannen» skal ha gått den 31. oktober 2018. Video: Politet / Google Maps Vis mer

Her gikk «hettemannen»

Det etterlyste vitnet beveget seg mot Sloraveien på et tidspunkt som er svært aktuelt for politiet.

Publisert

Øst politidistrikt gikk i dag ut med til sammen fem videoklipp, som viser en mann som beveger seg fra parkeringshuset ved Lørenskog ishall og som går i retning av Sloraveien 4, hvor Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra 31. oktober i 2018.

Videoene er tatt samme dag som hun forsvant, og politiet ønsker å komme i kontakt med mannen som et vitne i saken.

Dette var ruta

I videoen øverst i denne saken vises ruta mannen gikk, og hvor han er fanget av overvåkningskameraer.

Politiet opplyser at mannens bevegelser var som følger:

Mannen blir første gang fanget på video klokka 10.22, da han kom fra parkeringshuset ved Lørenskog ishall.

RUTA: Slik gikk det ukjente vitnet. Kart: Marte Nyløkken Helseth / Google maps
RUTA: Slik gikk det ukjente vitnet. Kart: Marte Nyløkken Helseth / Google maps Vis mer

Fra parkeringshuset gikk han over Festplassen mellom Metrosenteret og Lørenskog hus, over riksvei 159, langs Mailand skole og Hjelpemiddellageret, mot Elveveien og Andemateplassen i enden av Langvannet, og i retning Sloraveien.

Deretter var han borte fra overvåkningskameraer, før han dukket opp 28 minutter seinere, på Festplassen mellom Metrosenteret og Lørenskog hus igjen, før han gikk til parkeringshuset ved ishallen.

En av videoene viser at mannen stoppet opp litt ved to søppelkasser ved en parkeringsplass ved Hjelpemiddellageret, før han gikk videre i retning Langvannet.

ETTERLYST: Politiet ønsker å komme i kontakt med denne mannen i forbindelse med Lørenskog-saken. Video: Politiet Vis mer

Politiet står uten svar

Hvor mannen kom fra opprinnelig og hvor han var i de 28 minuttene han er borte fra kameraenes rekkevidde er ikke kjent for politiet.

Videoopptakene av «hettemannen» inngår i et massivt videomateriale, som teller nesten 6000 timer, og ble innhentet i en tidlig fase av etterforskningen. Siden da har politiet hatt en svært tidkrevende jobb med å systematisere videoopptakene og sette de i sammenheng med andre opplysninger i saken.

SLORAVEIEN 4: Tom Hagens bolig ligger i Sloraveien 4, rett ved Langvannet. I enden av vannet ligger sentrum av Lørenskog, med Metrosenteret og Lørenskog hus. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SLORAVEIEN 4: Tom Hagens bolig ligger i Sloraveien 4, rett ved Langvannet. I enden av vannet ligger sentrum av Lørenskog, med Metrosenteret og Lørenskog hus. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

– Mannen på videoen befinner seg i et område og på et tidspunkt som er svært aktuelt for etterforskningen. Han befinner seg i relativ nærhet til Sloraveien, og ut fra det vi kan rekonstruere, er han derfor interessant, sa påtaleansvarlig Haris Hrenovica i Øst politidistrikt til Dagbladet tidligere i dag.

Han forklarer videre at mannen tidligere i etterforskningen ikke ble ansett som særlig interessant.

– Men jo mer vi klarte å sette sammen videoopptakene, kunne vi se ham i flere sammenhenger, og til slutt klarte vi å plassere ham ganske nært i retning av andemateplassen, sier Hrenovica.

- Veldig subjektivt

Andemateplassen ligger ved Langvannet, det samme vannet som grenser til tomta hvor boligen til Tom og Anne-Elisabeth Hagen står, Sloraveien 4.

Mannen går i det som kan se ut som en tynn boblejakke eller en skalljakke, er iført hansker og går med hette. Det kan også se ut som om ansiktet hans er tildekket.

– Kvaliteten på opptaket er ikke det beste. Det kan være skjegg, bøff, skjerf. Å si noe om det, blir veldig subjektivt, og det kan ha, og har mest sannsynlig, naturlige årsaker. Det sentrale for oss er det vi gjør nå – forsøke å få kontakt med personen, sier Hrenovica.

Etter at politiet gikk ut og etterlyste «hettemannen» har de fått flere tips. Det skriver politiet i en melding til NRK onsdag kveld.

De opplyser derimot at de ikke kan kommentere innholdet i tipsene nærmere på nåværende tidspunkt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer