Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her gir han Gabrielle litt solskinn og frisk luft

13 dager etter at Marks kone ble skutt i hodet, er kongresskvinnen så sterk at hun forlater sykehuset.

PASSER PÅ: Ektemannen Mark Kelly er glad for at hans kone, kongresskvinnen Gabrielle Giffords kommer til hektene etter det nær dødelige attentatet 8. januar. Foto: REUTERS/U.S. Rep. Gabrielle Giffords' office/Handout
PASSER PÅ: Ektemannen Mark Kelly er glad for at hans kone, kongresskvinnen Gabrielle Giffords kommer til hektene etter det nær dødelige attentatet 8. januar. Foto: REUTERS/U.S. Rep. Gabrielle Giffords' office/Handout Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går hadde kongresskvinnen Gabrielle Giffords (40) sin siste hele dag på sykehuset i Arizona, etter det nær dødelige attentatet for under to uker siden.

Astronautektemannen Mark Kelly satt i går ved sykesenga hennes, utendørs i solskinnet, i den tro at den friske lufta skulle gi henne pågangsmot når hun i dag blir overført til et rehabiliteringssenter i Houston, Texas, skriver Reuters.

Giffords, som har kommet seg bemerkelsesverdig raskt, orket også å bli trillet rundt i en rullestol på sykehusets helikopterdekk.

Bruker Ipad I går fortalte legene ved University Medical Center Tucson at Gifford allerede klarer å stå opreist med litt assistanse, og at hun har begynt å benytte Ipad.

Ektemannen er overbevist om at Gabrielle Giffords vil komme fullstendig til hektene igjen.

- Jeg har sagt til henne at hun kommer til å gå og snakke i løpet av et par måneder. Dere kommer til å se henne vandre ut døra i denne bygningen, sa Mark Kelly til pressekorpset i går.

Seks drept Giffords, som tilhører Demokratene og sitter i Representantenes hus i USA, ble skutt i hodet mens hun holdt en tale i Tucson 8. januar.

SKUTT I HODET: KOngresskvinne Gabrielle Giffords (40). Foto: AP/Office of Rep. Gabrielle Giffords
SKUTT I HODET: KOngresskvinne Gabrielle Giffords (40). Foto: AP/Office of Rep. Gabrielle Giffords Vis mer

Seks personer ble drept i skytingen, deriblant en dommer og ei ni år gammel jente. 22 år gamle Jared Loughner er pågrepet og siktet i saken.

SIKTET: Jared Lee Loughner (22) er pågrepet og siktet i saken. Foto: REUTERS/Pima County Sheriff's Forensic Unit/Handout/Files
SIKTET: Jared Lee Loughner (22) er pågrepet og siktet i saken. Foto: REUTERS/Pima County Sheriff's Forensic Unit/Handout/Files Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling