Her gir han Gabrielle litt solskinn og frisk luft

13 dager etter at Marks kone ble skutt i hodet, er kongresskvinnen så sterk at hun forlater sykehuset.

PASSER PÅ: Ektemannen Mark Kelly er glad for at hans kone, kongresskvinnen Gabrielle Giffords kommer til hektene etter det nær dødelige attentatet 8. januar. Foto: REUTERS/U.S. Rep. Gabrielle Giffords' office/Handout
PASSER PÅ: Ektemannen Mark Kelly er glad for at hans kone, kongresskvinnen Gabrielle Giffords kommer til hektene etter det nær dødelige attentatet 8. januar. Foto: REUTERS/U.S. Rep. Gabrielle Giffords' office/HandoutVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går hadde kongresskvinnen Gabrielle Giffords (40) sin siste hele dag på sykehuset i Arizona, etter det nær dødelige attentatet for under to uker siden.

Astronautektemannen Mark Kelly satt i går ved sykesenga hennes, utendørs i solskinnet, i den tro at den friske lufta skulle gi henne pågangsmot når hun i dag blir overført til et rehabiliteringssenter i Houston, Texas, skriver Reuters.

Giffords, som har kommet seg bemerkelsesverdig raskt, orket også å bli trillet rundt i en rullestol på sykehusets helikopterdekk.

Bruker Ipad I går fortalte legene ved University Medical Center Tucson at Gifford allerede klarer å stå opreist med litt assistanse, og at hun har begynt å benytte Ipad.

Ektemannen er overbevist om at Gabrielle Giffords vil komme fullstendig til hektene igjen.

- Jeg har sagt til henne at hun kommer til å gå og snakke i løpet av et par måneder. Dere kommer til å se henne vandre ut døra i denne bygningen, sa Mark Kelly til pressekorpset i går.

Seks drept Giffords, som tilhører Demokratene og sitter i Representantenes hus i USA, ble skutt i hodet mens hun holdt en tale i Tucson 8. januar.

SKUTT I HODET: KOngresskvinne Gabrielle Giffords (40). Foto: AP/Office of Rep. Gabrielle Giffords
SKUTT I HODET: KOngresskvinne Gabrielle Giffords (40). Foto: AP/Office of Rep. Gabrielle Giffords Vis mer

Seks personer ble drept i skytingen, deriblant en dommer og ei ni år gammel jente. 22 år gamle Jared Loughner er pågrepet og siktet i saken.

SIKTET: Jared Lee Loughner (22) er pågrepet og siktet i saken. Foto: REUTERS/Pima County Sheriff's Forensic Unit/Handout/Files
SIKTET: Jared Lee Loughner (22) er pågrepet og siktet i saken. Foto: REUTERS/Pima County Sheriff's Forensic Unit/Handout/Files Vis mer