Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Her gir Kjell og Erik hverandre sitt ja og blir historiske

Blir første ektepar etter den nye liturgien i Den norske kirke.

GIFT: Kjell Frølich Benjaminsen og Erik Skjelnæs ga hverandre sitt ja natt til tirsdag, som første homofile par i en norsk kirke. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ved midnatt kimte kirkeklokkene i Eidskog kirke i Hedmark for en historisk seremoni.

Oslo-bosatte Kjell Frølich Benjaminsen (63) og Erik Skjelnæs (70) gifter seg etter 30 år som samboende.

Det kan de to gjøre i kirka fordi Den norske kirkes ny vigselsliturgi for likekjønnede, som ble vedtatt mandag, er gjeldende fra midnatt.

- Vi har ikke et sekund å miste, både fordi jeg har rundet 70 og alle som håpet på et slik vedtak har ventet i veldig mange år. Mange har falt bort underveis, men nå er det ingen grunn til å vente lenger for alle som har sett fram til denne muligheten, inkludert oss selv, sa Erik Skjelnæs til Dagbladet tidligere denne uka.

I en fullsatt kirke gir de to mennene nå hverandre sitt ja.

Erik Skjelnæs fortalte at han nok har vært den mest tålmodige av de to når det gjaldt å holde ut med kirkens ekteskapsliturgi fram til og med 31. januar.

- Hvorfor er det så viktig med kirkelig vielse når dere tross alt har vært et par i flere tiår ?

- Vi er nok litt gammeldagse i tillegg til at den kristne tro er en del av våre liv. For oss er det viktig å kunne gifte oss i kirken som alle andre, svarte Kjell Frølich Benjaminsen på vegne av det historiske ekteparet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling