OVERLEVERTE DOKUMENTENE: Politioverbetjent Kåre Tiller i Nordre Buskerud politidistrikt overleverte de sju ringpermene med lydlogger og rapporter fra terrorjobbinga til Nordre Buskerud politidistrikt til 22. juli-kommisjonen i dag. Foto: Lars Magne Hovtun/Nordre Buskerud politidistrikt
OVERLEVERTE DOKUMENTENE: Politioverbetjent Kåre Tiller i Nordre Buskerud politidistrikt overleverte de sju ringpermene med lydlogger og rapporter fra terrorjobbinga til Nordre Buskerud politidistrikt til 22. juli-kommisjonen i dag. Foto: Lars Magne Hovtun/Nordre Buskerud politidistriktVis mer

Her gir politiet fra seg all terror-dokumentasjon

Nordre Buskerud politidistrikt overleverte sine saksdokumenter til 22. juli-kommisjonen i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag overleverte Nordre Buskerud politidistrikt til sammen sju ringpermer med dokumenter til 22.-juli-kommisjonen, opplyser politidistriktet i en pressemelding.

Permene inneholder blant annet politiets lydlogger, planverk, operasjonslogger og tjenestemenns egenrapporter om arbeidet i timene og dagene etter massakren på Utøya 22. juli.

- Jeg er veldig glad for at vi nå blir ettergått på en ordentlig og redelig måte. Vi har gitt kommisjonen innsyn i alt de har bedt om, sier politimester Sissel Hammer i pressemeldinga.

Ifølge NRK har kommisjonen bedt om innsynskrav i alle logger og journaler som måtte finnes i politidistriktet.

De har i tillegg bedt om blant annet informasjon om hvilke operative ressurser som var i tjeneste og hva slags utstyr de hadde, hva slags terrorberedskap har for Utøya og rutiner ved ekstraordinære hendelser, skriver NRK.

Nordre Buskerud politidistrikt opplyser at kommisjonen i forrige uke besøkte dem og møtte tjenestemenn som deltok i politiaksjonen 22. juli.

Sissel Hammer understreker at hennes tjenestemenn vil være tilgjengelig for kommisjonen dersom det er behov for det.

- Nå sender vi blant annet over lydloggen fra både nødsamtaler og politisambandet. I tillegg legger vi ved rapporter og all annen relevant dokumentasjon, sier Hammer.