Her gir Vivian (91) og Alice (90) sitt ja til hverandre

- Det er aldri for sent å starte et nytt kapittel, sier kjæresteparet, etter 72 år sammen.

ENDELIG GIFT: Lørdag fikk Vivian sin Alice etter 72 år som kjærester. Presten Linda Hunsaker viet det aldrende lesbiske paret fra Iowa, og mente det var på høy tid. Foto: AP/The Quad City Times, Thomas Geyer/NTB Scanpix
ENDELIG GIFT: Lørdag fikk Vivian sin Alice etter 72 år som kjærester. Presten Linda Hunsaker viet det aldrende lesbiske paret fra Iowa, og mente det var på høy tid. Foto: AP/The Quad City Times, Thomas Geyer/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bildet av det lesbiske brudeparet går i dag verden rundt. Og det er kanskje ikke så rart. For selv om den amerikanske delstaten Iowa allerede i 2009 tillot personer av samme kjønn å gifte seg, tyder mye på at 91 år gamle Vivian Boyack og 90 år gamle Alice Dubes er de eldste som har stått brud for hverandre.

- Det er aldri for sent for noen å skrive nye kapitler i sine liv, sier Alice til Quad City Times.

Historien til det flotte brudeparet begynte for hele 72 år siden da de møttes i hjembyen Yale og senere flyttet sammen i Davenport i 1947.

Vivian ble lærer, mens Alice jobbet på lønningskontor. Sammen har de reist i alle de 50 amerikanske delstatene, alle provinser i Canada, og to ganger til England, skriver avisa.

Lørdag ble bryllupet avholdt i First Christian Church i Davenport, med familie og venner som gjester. Vielsen ble holdt av presten Linda Hunsaker, som gjorde det klart at feiringen var noe som burde ha skjedd for lenge, lenge siden.

- Vi har hatt gode tider. Det krever mye kjærlighet og arbeid å holde et forhold i gang i 72 år, sier Alice.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer