GJEMTE SEG: Her gjemte Jaran Berg (24) seg for massemorderen. Han ble overrasket over hvor liten hulen faktisk var da han i går var tilbake. Foto: Privat
GJEMTE SEG: Her gjemte Jaran Berg (24) seg for massemorderen. Han ble overrasket over hvor liten hulen faktisk var da han i går var tilbake. Foto: PrivatVis mer

Her gjemte Jaran (24) seg for terroristen

Jaran Berg (24) ble overrasket da han fant igjen stedet han gjemte seg på Utøya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg befant meg i hovedbygningen på Utøya da han kom inn og skjøt. Da visste jeg at jeg ikke visste hvor mange han drepte der inne, i dag kom jeg tilbake og så hvor mye blomster det var, sier Jaran Berg (24) fra Fredrikstad til Expressen, Dagbladets svenske samarbeidsavis.

28-åringen var en av de som overlevde terrorangrepet mot Utøya 22. juli, og som var tilbake på øya i går.

- Jeg gikk gjennom skogen der jeg sprang for å gjemme med 22. juli. På veien dit hadde jeg sett et titalls mennesker ligge skutt. Nå fikk jeg vite at to av dem var mine venner. Det så jeg ikke da jeg løp der, men jeg er egentlig glad for at jeg slapp det. Da jeg så navnet deres der fikk jeg en ekkel følelse, sier Berg.

Som de andre overlevende fikk han gå fritt rundt. Han valgte, som mange andre, å gå tilbake til stedet der han gjemte seg for massemorderen. Da han stod der i går fikk han også se igjen en annen som hadde gjemt seg i nærheten, og som han ikke visste om overlevde.

24-åringen ble overrasket da han fant igjen stedet han gjemte seg.

- Jeg fant stedet der jeg gjemte meg. Det var i en hule ved vannkanten. Det var mye mindre enn jeg hadde trodd. I nærheten av meg gjemte det seg en gutt, han var også der og tittet. Det var fint å se ham, jeg kjente ham ikke fra før og jeg visste ikke om han hadde klart seg.

Berg sier det var tungt å dra tilbake, samtidig som han også tror det var viktig for ham.

- Den aller tyngste stunden var da jeg fant stedet der den personen jeg kjente best ble skutt.

- Jeg angrer ikke på at jeg dro tilbake. Det var en fin opplevelse og jeg tror det var viktig for meg å få komme tilbake.

Les også Khamshajiny Gunaratnam (23) egne ord om besøket tilbake på Utøya.

VED VANNET: Dette er utsikten fra gjemmestedet. Foto: Privat
VED VANNET: Dette er utsikten fra gjemmestedet. Foto: Privat Vis mer