Forsvinningsdramaet:

Her gjemte politiet Hagen-familien

Da Tom Hagen kontaktet politiet og fortalte at kona hans var kidnappet, rykket politi ut til Hagen-familien, førte dem til et hotell i Lillestrøm og holdt vakt.

ENDTE HER: 31. oktober 2018 ble Hagen-familien fraktet til dette hotellet. Foto: Henning Lillegård. Reporter: Marie Røssland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da milliardæren Tom Hagen kom hjem tidlig fra jobb i 13.30-tida 31. oktober 2018, fant han ikke kona Anne-Elisabeth Hagen i deres enebolig i Sloraveien 4.

Det Hagen fant, var et maskinskrevet brev på flere sider hvor en motpart hevdet at de hadde bortført kona hans. Kravet var klinkende klart: For å gjenforene ekteparet, som dager i forveien feiret 49 års bryllupsdag, krevde motparten ni millioner euro i løsepenger.

Hagen ble også forsøkt truet til stillhet, men ikke lenge etter at den nå 70 år gamle mannen kom hjem, trosset han kravet i brevet og ringte politiet likevel.

Nå kan Dagbladet bringe hittil ukjente detaljer om dramaet som utspilte seg denne dagen.

Tok med brevet

Fra før er det kjent at den nå drapssiktede Hagen møtte politiet på Shell-stasjonen i Knattenkrysset langs riksvei 159 i Lørenskog, ikke langt unna ekteparets bolig i Sloraveien.

Hagen skal ha bedt politiet sende sivile polititjenestepersoner til Shell-stasjonen, men det var synet av en uniformert politibil som møtte 70-åringen.

Dette skal Hagen ha reagert tydelig på, men han ga likevel politiet trusselbrevet, som han hadde tatt med seg hjemmefra. Som VG meldte tidligere i mai, skal politiet ha oppfattet Hagen som bekymret og nærmest sjokkert av brevets innhold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer