Her gjenforenes Mourad med sin mor

Syriske Mourad var nær ved å drukne da han forsøkte å ta seg til Europa i en båt. Nå er han gjenforent med familien på Ringerike.

GJENFORENES: 8. oktober ble syriske Mourad gjenforent med sin mor. Han sto og tok i mot henne på Gardermoen. Foto: Fredrik Grimstad
GJENFORENES: 8. oktober ble syriske Mourad gjenforent med sin mor. Han sto og tok i mot henne på Gardermoen. Foto: Fredrik Grimstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I midten av juni ble syriske Mourad bosatt i Ringerike kommune sammen med sin kone og tre barn. Tidligere denne måneden ble han gjenforent med sin mor. Det har vært en lang reise for et trygt liv.

Drømmeliv Før borgerkrigen brøt ut hadde familien et trygt og godt liv i Al Qahira i Homs. Mourad forteller via tolken til Dagbladet at de bodde i et stort hus og hadde to biler.

Mourad arbeidet med å bygge campingvogner, mens kona sydde klær. De svært aktive barna gikk på skolen. I familien var svømming, sjakk og fotball de foretrukne fritidsaktivitetene. I mars 2011 startet demonstrasjonene mot president Bashar al-Assad i Syria. Ikke lenge etter bombet Assad-regimet byer i landet.

Mourad og familien var nødt til å flykte. De ble en del av de mange internt fordrevne i landet. Familien flyttet til hovedstaden Damaskus i april 2012, hvor det var roligere enn i Homs. Det tok ikke lang tid før det også her var ubeboelig for en barnefamilie.

Familien så seg dermed nødt til å flytte igjen. I oktober samme år flyttet de til El Waer, rett utenfor Homs. Nå hadde konflikten i Syria forverret seg og de så ingen framtid i landet sitt. Familien var nødt til å komme seg vekk fra krigen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer