Her gjenforenes pappa og Emilia etter å ha vært redde og adskilt i flere timer etter skoleangrepet

Elvene måtte vente inne i klasserommet mens foreldre strømmet til skolen.

GJENFORENT:  Elevene har nå begynt å komme ut av klasserommene hvor de har blitt holdt av politi og lærere etter skoleangrepet. Gjerningsmannen ble skutt og drept av politiet i en kafeteria på skolen som er åpen for allmennheten. Skolen har 400 elever fra førskolealder til niende klasse. Foto Göran Sjögren / TT kod 1051
GJENFORENT: Elevene har nå begynt å komme ut av klasserommene hvor de har blitt holdt av politi og lærere etter skoleangrepet. Gjerningsmannen ble skutt og drept av politiet i en kafeteria på skolen som er åpen for allmennheten. Skolen har 400 elever fra førskolealder til niende klasse. Foto Göran Sjögren / TT kod 1051Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Elvene ble holdt inne på skolen etter angrepet skjedde klokka 10 i dag tidlig, men politiet har nå begynt å føre dem ute av klasserommene. En maskert mann gikk i dag til angrep med et sverd og flere andre stikkvåpen på en svensk skole, og drepte en lærer og skadet tre andre.

Emilia måtte være på innsida, mens pappa Mattias ventet utenfor, skriver nyhetsbyrået TT. Det var flere timer med angst.

- Og frustrasjon og irritasjon. Ingen fra skolen har ringt, jeg fikk vite om det som hadde skjedd av naboen da jeg var ute med søpla. Da tok jeg bilen og dro hit og gikk rundt, ettersom jeg var så bekymret, sier far til nyhetsbyrået.

Plutselig fikk han øye på datteren, en tredjeklassing, i ett av skolevinduene. Flere elver hamret på vinduene på skolen og så ut etter sine foreldre, mens de ventet.

- Nå fikk hun komme ut, sier Mattias til TT.

Forvirring blant elevene En elev sier til den svenske SVT at det hersket forvirring da gjerningsmannen  (21) dukket opp på skolen.

- Han hadde maske og svarte klær og et langt sverd. Det var elever som ville ta bilde av ham og kjenne på sverdet, sier eleven til TV-kanalen.

Eleven flyktet inn på et klasserom. Så startet skoletragedien.

Ble skutt av politiet Ifølge politiet er gjerningsmannen en 21 år gammel mann fra Trollhättan. Da de kom fram til skolen, fant de gjerningsmannen inne i skolens kafeteria.

Han ble skutt av politiet.

- Da vi kom visste vi at en mann i 20-åra løp rundt på skolen og angrep både elever og voksne, sier kommunikasjonsrådgiver Thomas Fuxborg ved politiet i Västra Götaland på en pressekonferanse.

- Politiet ble tilkalt stedet og en kollega ble tvunget til å avfyre sitt tjenestevåpen, sier opplyser politiet til Dagens Nyheter (DN).

Elever med stikkskader Politiet fant først en skadd mann ved inngangen til bygget. Så fant de to alvorlig skadde elever, en gutt på 12 år og en gutt på 15 år. Til slutt fant de en død mann, og gjerningsmannen.

- Dette er en av de alvorligste hendelsene i Sveriges historie, sier Fuxborg.